Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Tohle se ještě žádnému baseballistovi nepodařilo. Ohtani rekordem rozpoutal šílenství

V zámořské Major League Baseball se děly velké věci. Lídr Los Angeles Dodgers Šohei Ohtani odpálil v sedmé směně utkání na půdě Miami Marlins svůj padesátý homerun v sezoně. V předchozím průběhu se mu navíc povedlo zapsat i padesátou ukradenou metu v tomto ročníku. Takový počin se ještě nikomu v historii soutěže nepodařil.

Šohej Ohtani odpaluje svůj 50. homerun v sezoně
zdroj: Reuters/USA Today Sports autor: Rhona Wise-Imagn Images

Ohtani se spolu s rekordem a vítězstvím 20:4 radoval ze svého prvního postupu do play-off v kariéře, zatímco Dodgers se to povedlo podvanácté za sebou.

V Japonsku vyvolal Ohtaniho výkon šílenství. Oslavují ho fanoušci na sociálních sítích, některé noviny dokonce připravily speciální vydání. Baseballistovi tlumočil gratulaci i mluvčí japonské vlády.

Ohtaniho před utkáním od zápisu do rekordních tabulek dělil zisk jedné ukradené mety a dva nechytatelné odpaly. Raritní "Klub 50-50" založil po homerunu v sedmé směně a po skvělém představení nakonec skončil s bilancí 51-51.

"Abych byl upřímný, já jsem asi ten, kdo je nejvíc překvapený," řekl hvězdný baseballista, který je díky své neobvyklé kombinaci schopností skvěle nadhazovat i odpalovat srovnáván s legendárním Babem Ruthem. "Je to něco, co si budu dlouho pamatovat," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ohtani zapsal unikátní rekord

Unikátní rekord ocenil i manažer Dodgers Dave Roberts. "Tahle hra se hraje už více než 200 let. A tohle zatím nikdy nikdo nedokázal," prohlásil na adresu hráče, kterého klub získal před sezonou a podepsal s ním desetiletý kontrakt na 700 milionů dolarů.

Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd a loňský vítěz World Baseball Classic má nyní na kontě 222 homerunů v kariéře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články