Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tempo si po dvaceti letech zahraje v Czech Series, vyzve obhájce titulu Draky

Ve finále baseballové extraligy se po dvaceti letech utkají Draci Brno a Tempo Praha. Obhájci titulu si v semifinálové sérii poradili 3:1 s Eagles Praha, Tempo zdolalo stejným skóre brněnské Hrochy. Finálová série začne 18. srpna v Brně.

Radost baseballistů Tempa
zdroj: baseball.cz autor: Lenka Brožová

Draci postoupili do svého 28. finále už ve čtvrtek, když doma porazili Eagles 4:1 po fantastickém výkonu Jhendersona Hurtada na kopci.

Tomu dokonce chyběl jenom jeden out k tomu, aby zaznamenal velmi ceněný no-hitter. Proti byl ale Marcus Weinzimer, jenž třímetovým odpalem zajistil Eagles nejen první hit v utkání, ale také jediný doběh.

"Hurtado zaházel famózně. Jeden out před koncem měl no-hitter. Bohužel tam padl blooper do opozitu a udělali z toho i bod. Ale takový je baseballový život. Pak to dokázal zavřít. My jsme tlačili. Skoro každou směnu jsme měli běžce ve skórovací pozici. Dařilo se nám je stahovat tak napůl. Ale jsme spokojeni. Zahráli jsme dobře v obraně, vyhráli jsme, a to je důležité. Těšíme se na finále," řekl manažer Draků Hynek Čapka.

Nadhazovač brněnských Draků Jhenderson Hurtado
zdroj: baseball.cz autor: Lenka Brožová

Tempo bylo naposledy ve finále v roce 2003 ještě pod starým názvem Tegola Praha a další postup si muselo tvrdě vybojovat.

Čtvrtý zápas série proti Hrochům se navíc natáhl na dva dny. Ve čtvrtek se totiž utkání nedohrálo kvůli tmě a zápas se tak za stavu 3:3 po deseti směnách musel přesunout do Prahy.

Úvod zápasu přitom vyšel lépe Brňanům, kteří využili nepřesných nadhozů Marka Minaříka a po první směně vedli 2:0.

Tento stav vydržel až do čtvrté směny, protože Tomáš Ondra měl na rozdíl od svého soupeře mnohem lepší úvod a první průchod lineupem zvládl perfektně.

Jenže pak začal úřadovat Martin Červenka. Ten nejdříve ve čtvrté směně dvoubodovým homerunem vyrovnával na 2:2, aby pak v šesté směně odpověděl obdobným způsobem na další vedení Hrochů a druhým homerunem vyrovnal na 3:3.

Vyrovnaný stav vydržel až do deváté směny a o vítězi muselo rozhodnout nastavení. V jeho první směně ale zvládli lépe svou práci oba střídající nadhazovači, a tak následovala jedenáctá směna.

Jenže před jejím startem hlavní rozhodčí zápas přerušil pro sníženou viditelnost a oba týmy tak musely čekat na jeho dohrání až do pátečního odpoledne.

Baseballisté Hrochů Brno
zdroj: baseball.cz autor: Jakub Pláteník

V něm nakonec stačila necelá půlhodina. Tempo totiž dokázalo stáhnout proti Mattu Gilbertsonovi pět bodů a vytvořilo si slušný náskok.

O dva z těchto bodů se postaral Martin Červenka, který tak v tomto utkání zaznamenal 5 RBI a v celé sérii měl celkem 10 stažených doběhů.

Hroši tak měli v dohrávce těžkou pozici. Ačkoliv dokázali obsadit všechny mety bez outu, tak nakonec pro bod doběhli pouze dva běžci. Díky tomu Tempo zvítězilo 8:5 a mohlo slavit postup do Czech Series.

"Hroši nám byli velmi dobrý soupeřem. Jejich nadhazovači byli efektivní a hodně našich pálkařů s nimi mělo problémy. Nakonec to kluci týmově zvládli. Klíčové bylo, že jsme neudělali zásadní chyby v obraně a nadhazovači předvedli co měli. I když Minařík neměl úplně dobrý start do zápasu, tak se dokázal vrátit a dal nám skoro šest směn. To bylo strašně důležité. Pro Tempo je to v jeho novodobé historii velký úspěch. Jsme na vlně a jsme připraveni hrát proti komukoliv. I proti Drakům. Ještě nekončíme," neskrýval spokojenost a odhodlání manažer Tempa Lubomír Čuhel.

V roce 2003 zvítězili ve finále Draci 3:0 na zápasy a Pražané jim tak mají co vracet. Poslední ze svých čtyř titulů navíc získali v roce 1980, naopak Draci můžou rozšířit svou bohatou sbírku 23 prvenství.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články