Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tempo Praha je po 34 letech softbalovým šampionem

Softbalisté Tempa Praha získali po 34 letech extraligový titul. V rozhodujícím pátém finále porazili obhájce prvenství z Havlíčkova Brodu 2:1. Hrdinou zápasu se stal Mikuláš Klas, který se v celé sérii trápil, ale nyní v utkání dokázal odpálit a stáhnout vítězný bod.

Michal Holobrádek
zdroj: ČTK/PR autor: Grega Valančič

"Poslední úspěch našeho klubu se datuje do roku 1984, kdy naši předchůdci získali titul přeborníka tehdy ještě ČSSR," připomněl pražský klub. Lépe přitom vstoupil do finálové série Havlíčkův Brod, ale po úvodním vítězství 3:1 na stadionu Tempa další dva zápasy prohrál. Mečbol Pražanů Hroši odvrátili nedělní domácí výhrou 5:2 a vynutili si rozhodující páté utkání.

První bod v souboji elitních nadhazovačů Marka Josky a Michala Holobrádka získal havlíčkobrodský celek, ale doběh Jana Cabalky z třetí směny mu k třetímu titulu za sebou nakonec nestačil. Tempo dokázalo skóre otočit, vítězný bod v šesté směně zařídil Klas.

"Konečně jsme měli dostatečně silného nadhazovače, který tým celou sérii podržel," uvedl hlavní trenér Tempa Petr Bednář.

Do finále postoupil třetí a čtvrtý tým dlouhodobé části extraligy, které v semifinále vyřadily papírové favority Žraloky Ledenice a Spectrum Praha. Jejich utkání o bronz dopadlo lépe pro Žraloky.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalový titul slaví po 34 letech Tempo Praha
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články