Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tampa fantastickým obratem připravila Boston o play-off

New York – Šokem pro favority skončily oba souboje o Wild Card pro nadstavbovou část v americké Major League Baseball. Hráči Tampy Bay v závěrečném hracím dnu šokujícím způsobem otočili výsledek zápasu s newyorskými Yankees z 0:7 a vítězstvím 8:7 v prodloužení si zajistili účast v play-off. A na úkor nejstaršího týmu soutěže Atlanty Braves se do vyřazovacích bojů Národní ligy podívá St. Louis.

Radost baseballistů Tampy
zdroj: AP autor: Chris O\'Meara

Divokou kartu v Americké lize získali Rays díky skvělému finiši. V osmé směně uhráli šest bodů, v deváté vyrovnali a pak ve třetím nastaveném inningu zaznamenali vítězný bod. Na dálku s nimi v Baltimoru bojoval o zbývající místo v play-off Boston, se kterým měli před posledním utkáním shodnou bilanci. V případě shody na konci sezony by oba týmy sehrály ještě dodatečný rozhodující zápas.

Red Sox sice ještě v poslední směně vedli, ale nakonec prohráli 3:4 a dovršili tak kolaps, který je postihl v závěru základní části. Ještě na začátku září měl Boston na kontě o devět výher víc než Tampa, jenže z posledních dvanácti utkání vyhrál jen tři.

K prakticky totožné situaci došlo v Národní lize, kde za poslední měsíc ztratila bezpečný náskok dokonce deseti výher Atlanta. Její osud zpečetila domácí porážka od nejlepšího týmu základní části Philadelphie 3:4 ve 13. směně, která otevřela dveře do play-off St. Louis. Cardinals deklasovali 8:0 nejslabší tým soutěže Houston.

St. Louis se v play-off utkají s Philadelphií, druhou dvojici v Národní lize tvoří Milwaukee a Arizona. V Americké lize odehrají série na tři vítězství New York Yankees s Detroitem a Texas s Tampou Bay. Vyřazovací část začne v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články