Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Světovou sérii si zahrají baseballisté St. Louis a Texasu

New York - Baseballisté St. Louis vyhráli play-off Národní ligy MLB a postoupili do Světové série, ve které si zahrají o celkový primát v zámořské soutěži s vítězem Americké ligy Texasem. Série začne ve středu na hřišti St. Louis, šampion bude znám nejpozději 27. října, na kdy je naplánovaný případný sedmý zápas. Cardinals si zahrají o prestižní trofej poprvé od roku 2006, kdy se stali šampiony, Texas se dostal do finále podruhé za sebou, loni ve Světové sérii podlehl San Francisku.

Radost baseballistů St. Louis
zdroj: AP autor: Jeff Roberson

Tým Cardinals ukončil sérii s Milwaukee v nedělním šestém utkání, které na hřišti soupeře vyhrál 12:6 a konečné skóre stanovil na 4:2 na zápasy. Rangers postoupili z Americké ligy po vítězství 4:2 na zápasy nad Detroitem, rozhodující duel vyhráli doma 15:5.

Pro devět bodů doběhli Rangers ve třetí směně, do té doby prohrávali 0:2. Zastavit se je postupně snažili čtyři detroitští nadhazovači, uspěl až Ryan Perry. V hledišti stadionu v Arlingtonu přihlížel úspěchu domácích baseballistů i bývalý americký prezident George W. Bush, někdejší majitel texaského klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články