Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Superhvězda s lidskou tváří. Nemohl jsem tomu uvěřit, řekl Escala o omluvě Sasakiho a dárcích

Na závěrečný den základních skupin jen tak nezapomene. A to nejenom díky udržení české reprezentace mezi smetánkou a jistotě, že World Baseball Classic bude s národním týmem i za tři roky. Willie Escala navíc potkal Roki Sasakiho. Japonská superhvězda se mu před hotel přišla omluvit za trefení míčkem ve vzájemném duelu a nedorazila s prázdnou. 

Už teď patří mezi hvězdy světového baseballu. A to mu je teprve jednadvacet let. Japonský nadhazovač Roki Sasaki svoji slávu poznává na World Baseball Classic na každém kroku – kamkoliv se hne, budí mezi fanoušky v Tokiu obrovskou pozornost a žádost o fotku či podpis má na stole téměř nonstop.

Mladá opora japonské reprezentace však ani za této situace neztratila lidskou tvář a svoji výjimečnost dokáže ukázat i mimo hřiště Tokio Domu. Jaké překvapení čekalo na českou reprezentaci, když před odjezdem z hotelu u autobusu na ně čekal právě Sasaki, který si potřeboval promluvit s jedním členem národního týmu.

Tím byl Willie Escala, jehož japonská superhvězda v sobotním utkání jedním z nadhozů trefila do kolena. A že to byla rána. Sasaki pravidelně posílá míček z ruky rychlostí více než 160 kilometrů a jeden takový skončil na noze právě českého hráče. Ten po trefě padl ve velkých bolestech na zem a chvíli se obával, že má dokonce zlomené kosti, což se naštěstí nepotvrdilo, a nakonec pokračoval ve střetnutí.

Sasaki už v daný moment ukázal svoji velikost, když se Escalovi okamžitě omluvně uklonil a následně se ho i ptal, jestli je v pořádku. Nebyl navíc jediným Japoncem, který měl o stav českého reprezentanta v danou chvíli starost.

Další velké gesto pak přišlo v pondělí. Sasaki za Escallou přišel přímo před hotel, aby se mu ještě jednou omluvil osobně. "Nemohl jsem tomu uvěřit, že dorazil, aby se omluvil. Jelikož takové momenty jsou součástí hry a stává se to. Je to ukázka jeho hráčské velikosti a úžasné gesto," popsal Escala, jenž Japonce hned po utkání bránil, že ho určitě nechtěl trefit schválně

Český reprezentant ze setkání navíc neodešel pouze s omluvou. Oba hráči si popovídali, Escala japonskému nadhazovači ukázal modřinu a od Sasakiho následně dostal podepsaný míček a také dvě tašky sladkostí.

"Bylo skvělé proti němu stát a odpalovat nadhozy a stejně skvělé ho bylo potkat. Je to úžasná osobnost," chválil.

Vyzdvihl také japonské prostředí včetně fanoušků, kteří českému outsiderovi po celý turnaj vyjadřovali velkou podporu, a když se po Sasakiho ráně Escala postavil zpět na nohy a kulhající zamířil k první metě, kterou dostal za trefu zdarma, dočkal se od nich velkých ovací.

"Podpora byla neuvěřitelná. Úžasní fanoušci, úžasná kultura. Respekt, který ukazují, je fantastický," dodal český reprezentant.

Na takové momenty se prostě nezapomíná. I za cenu pořádné modřiny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články