Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Startuje extraliga baseballistů a hned velkým třeskem: Draci proti Tempu

Je to tady. S jednou, zato podstatnou změnou pravidel o nastupování domácích nadhazovačů startuje o víkendu baseballová extraliga. A hned v úvodu se střetnou dva největší favorité: obhájci titulu Draci Brno vyzvou Tempo Praha. Oba celky mají nové zahraniční posily a do Tempa se navíc z Eagles vrací zkušený Martin Červenka, který byl jednou z opor na World Baseball Clasic.

Jakub Hajtmar, který má už patnáct titulů mistra extraligy a nasbíral přes 800 úspěšných odpalů, jen potvrdil, že cíle Draků zůstávají nejvyšší. "Chceme vyhrát titul a uspět i na mezinárodní úrovni. Z cílů neslevujeme," popsal očekávané ambice svého celku. K tomu by měli pomoci i dvě zahraniční posily, které nahradily ty minulé.

"Přijede opět první nahazovač týmu Jaime. Máme tři další kluky, ale ještě jsem ani neměl možnost je vidět hrát. Věřím, že budou na stejné úrovni jako kluci, co tu byli minulý rok," dodává Hajtmar. Se dvěma novými nadhazovači z Venezuely ale vstoupí do nové sezony také baseballisté Tempa, kterým může navíc hodně pomoci i návrat reprezentanta Červenky.

"Máme nejvyšší ambice. Martin Červenka baseballu neuvěřitelně rozumí, hrál na těch nejvyšších úrovních. Nejen to co předvede na hřišti, ale také co předvede na lavičce, co předá spoluhráčům na tréninku, to jsou neuvěřitelné věci," tvrdí generální manažer týmu Luboš Čuhel.

Ten zatím viděl zahraniční posily jen v jednom zápase. "Ale vypadají živě a věřím, že se s nimi naše úroveň bude zvedat," tvrdí s tím, že ale víkendové zápasy mezi oběma favority podle něho o ambicích obou celků ještě nic moc nenapoví.

Baseballová extraliga s novým pravidlem

Poprvé bude nasazeno pravidlo českých nadhazovačů v extralize. Podle něj týmy musí na sobotní zápasy nasazovat právě domácí nadhazovače. "Uvidí se, kdo má jak širokou soupisku a jak se kdo připravoval přes zimu. V neděli to bude naopak souboj posil," dodal Čuhel k novému pravidlu.

S cílem dostat se do play-off a pak co nejdál jdou do sezony i pražští Eagles. Ti litují odchodu Červenky právě do Tempa. "Pokud odejde nejlepší český hráč, je to samozřejmě znát, ale my jsme pochopili, že Martin chce hrát se svými bývalými spoluhráči z Kotlářky znovu a přejeme mu to nejlepší," řekl hlavní kouč Eagles Vladimír Chlup.

Také Eagles mají také dvě zahraniční posily, a to z Venezuely a Ameriky. "Měly by hrát důležitou roli v naší značně omlazené sestavě. Věřím, že nám pomůžou," říká Chlup a hned vysvětluje, proč týmy loví zahraniční posily stále častěji v Latinské Americe. "Je to takový nový trend. Všichni přešli z Kanaďanů a Američanů právě na Venezuelany. Velkou roli v tom hrají peníze."

Všichni ostatní hráči jsou ale v Eagles odchovanci. "Máme velkou tradici ve výchově mládeže, loni jsme vyhráli kategorie do 13, 15, 18 a 21 let, takže je na čem stavět," dodal trenér Eagles.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články