Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Softbalová juniorka napsala na mistrovství světa bronzovou pohádku, zářil nadhazovač Osička

Historického úspěchu dosáhla na juniorském světovém šampionátu česká softbalová reprezentace. V novozélandském Palmerston North totiž v utkání o třetí místo porazila 2:0 Argentinu a získala bronzové medaile. Mužem zápasu byl nadhazovač Jakub Osička, který byl zároveň po boku Adama Buchnera nominován do All-Star týmu turnaje. 

Juniorská softbalová reprezentace se raduje ze zisku bronzu na MS
zdroj: softball.cz

Češi sice minulý víkend zahájili MS porážkou s nakonec stříbrnou Austrálií, ale následně zdolali JAR a Kanadu, těsně nestačili Argentincům a po vítězství nad Singapurem postoupili do finálové skupiny. V ní si poradili s Novým Zélandem a Guatemalou a na účasti v duelu o bronz nic nemohla změnit ani prohra se zlatým Japonskem.

X faktor Osička

Do medailového zápasu vstoupili aktivně a nadhazovače soupeře dostali od začátku pod tlak obsazením dvou met  ze směny odešli Argentinci bez bodu po tvrdém kontaktu Lásky s druhým metařem. Startující nadhazovač českého výběru Osička naproti tomu exceloval a nedovolil jihoameričanům obsadit žádnou metu.

Češi udeřili ve druhé směně  kapitán Vít Kočí stáhl ranou do levého pole Tadeáše Kalčeva pro první bod a oblíbená útočná varianta při první a třetí metě obsazené vyústila také ve druhý bod, který zapsal Jan Voráček.

Zbytek vyrovnaného střetnutí byl už v režii nadhazovačů. V sedmé směně korunoval svůj výkon v celém turnaji Osička dva pálkaře vyřadil strikeoutem a třetí aut zahrál příhozem na první metu, čímž odstartoval českou euforii.

"Byl to nejtěžší zápas na turnaji. Ať už bylo jakékoli skóre, museli jsme to zvládnout nervy a udělat ten poslední krok," přiznal Osička, který na turnaji zaznamenal 84 strikeutů, nejvíce ze všech nadhazovačů. "Dokázali jsme hrát nejlepší softbal proti nejlepším celkům na světě, jak jsme si slíbili. Na dnešní den nikdo z nás nezapomene," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Bronzový úspěch juniorské softbalové reprezentace na MS

"Byl to skvělý turnaj. Před hráči i realizačním týmem musím smeknout klobouk," řekl hlavní kouč reprezentace Ondřej Stroner.  

"Máme silnou osu nadhazovač zadák, prosadili jsme se na pálce a velmi dobrá byla i atmosféra uvnitř mužstva. K lepším pozicím nám do dalších let schází na úplnou elitu už jen malé krůčky. Věřím, že je postupně splníme," zakončil trenér.

O historický úspěch českého softbalu se zasloužili:

Hráči: Jakub Osička, Cedric Nzambi, Dominik Šubrt, Vít Kočí, Vojtěch Láska, Štěpán Mutinský, Adam Buchner, Jan Voráček, Tadeáš Kalčev, Jakub Vašíček, Matěj Rosenkranz, Adam Vavrečka, Adam Luňák, Adam Liška, Adam Borl, Tomáš Trtílek.

Trenéři: Ondřej Stroner, Dušan Šnelly, Jan Beneš, Jaroslav Korčák, Jan Gregor, Michal Trtílek.

Zdroj
ČT sport, softball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články