Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Softbalistky začaly domácí ME v tréninkovém tempu, vyprovodily rychle Litvu i Švédsko

České softbalistky začaly v Ostravě drtivou výhrou domácí mistrovství Evropy, z něhož se chtějí přiblížit účasti na olympijských hrách v Tokiu. Litvu přehrály už po třetí směně 15:0. Večerní zápas se Švédskem byl o dvě směny delší a skončil 7:0.

Česká nadhazovačka Adéla Linková
zdroj: Česká softballová asociace

Domácí hráčky měly deset úspěšných odpalů, naopak Litva provedla v obraně pět chyb. "Hrály jsme s nejlehčím soupeřem ve skupině a průběh byl tak, jak jsme očekávaly," uvedla Lucie Petrásková.

Češky již v první směně zaznamenaly v Arrows Parku osm bodů. Prosazovala se zejména Eliška Thompsonová, která předvedla tři úspěšné odpaly a zařídila dva body. Dařilo se také pálkařce Natálii Kopicové s dvěma hity.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistkám stačila proti Litvě na výhru pouze hodina a tři směny

"Chtěly jsme hlavně co nejdříve dát patnáct bodů, abychom pošetřily síly na večerní zápas. To se naštěstí povedlo, hrály jsme kolem hodiny," dodala Petrásková.

Na nadhozu se dařilo Adéle Linkové, které se povedlo šest strikeoutů a nepustila soupeřky k žádnému odpalu.

Předčasně skončilo také večerní utkání se Švédskem. Seveřanky se držely do čtvrté směny, před níž prohrávaly jen 0:1. Pak už ale opět kraloval český útok.

Domácí hráčky měly 12 úspěšných odpalů, naopak nadhazovačka Martina Bláhová neumožnila soupeřkám žádný a připsala si pět strikeoutů. "Byl to skvělý zápas. Nadhazovačka nám perfektně zaházela, nedostala žádný hit, což je pro nás výborné. A nakonec jsme také pálily," prohlásila Thompsonová.

Softbalistky potřebují na domácím ME skončit do šestého místa, aby mohly v nizozemském Utrechtu bojovat od 23. července v olympijské kvalifikaci, z které si letenky do Tokia zajistí pouze vítěz. V základní skupině narazí ještě na Švédsko, Francii, Belgii a Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články