Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Softbalistky na ME přejely Irsko, v osmifinálové skupině pak prohrály s Ruskem

Rosmalen (Nizozemsko) - České softbalistky bez problémů ovládly základní skupinu, svou dominanci stvrdily výhrou nad Irskem 14:0. V osmifinálové skupině však zkraje narazily na Rusky, se kterými po vyrovnané bitvě prohrály 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky na mistrovství Evropy smetly Irsko 14:0

Irsko se mistrovství Evropy účastní poprvé v historii a chybějící zkušenosti jsou na jeho hře znát. Chuť do hry má ale tým ze "zeleného" ostrova velkou a každou povedenou akci oslavoval téměř jako výhru v celém utkání. "Je vidět, že jsou tady poprvé a také, že jsou rády, že se dostaly do fastpitchového světa," hodnotila druhá metařka českého výběru Tereza Jakešová. Český tým v zápase splnil roli jasného favorita a zvítězil vysoko 14:0.

Osmifinálovou fázi však Češky začaly s daleko těžším soupeřem. Hrály s Ruskami, se kterými na loňském mistrovství světa prohrály. "S Ruskem je to trochu jako derby a bývají to vyrovnané duely," uvedla před zápasem Jakešová. A měla pravdu, Rusky český výběr porazily 2:1. "Myslím, že se s nimi ještě potkáme a budeme jim mít co vracet," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články