Softbalistky na evropském šampionátu na medaile nedosáhly

Bolatte - České softbalistky skončily na mistrovství Evropy těsně pod stupni vítězů. Výběr trenéra Pavla Křiváka prohrál v utkání play-off s Velkou Británií 1:4, když rozhodla až druhá nastavená směna. Z italského Bollate tak český celek nepostoupil na světový šampionát do Japonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalistky podlehly na ME Británii 1:4 a bronz neobhájily

V základních sedmi směnách ani jeden z týmů neskóroval. V osmé ještě Češky dokázaly britské vedení 1:0 vyrovnat, ale na další tři body už odpověď nenašly.

Britky budou v sobotu hrát o postup do finále s poraženým z duelu Itálie - Nizozemsko. V semifinálové skupině předtím zdolal český výběr Rusko v třetí nastavené směně a ve čtvrtek pozdě v noci porazil i Řecko, tým sestavený z Američanek s řeckými pasy.

Závěrečný zápas ve skupině právě s Velkou Británií byl proto zrušen, neboť si oba celky už před ním zajistily postup do play off.

Z předchozích dvou evropských turnajů přivezly Češky bronz, letos však medailový úspěch nezopakovaly a to je bude stát účast na MS. Příští rok totiž bude světový šampionát omezen na 16 týmů a z Evropy postoupí jen nejlepší trio.

Semifinálová fáze - skupina X:

Česko - Řecko 5:0.

Play-off:

Česko - Velká Británie 1:4 (v 9. směně). Český tým obsadil čtvrté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články