Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Softbalisté podlehli vysoko Kubáncům. Nevedlo se na pálce, ani v poli, přiznali Češi

Čeští softbalisté prohráli na mistrovství světa v Aucklandu s Kubou vysoko 0:7 a po druhém utkání stále čekají na první úspěch. Na rozdíl od vstupního duelu s domácím Novým Zélandem (1:3) se týmu trenéra Jaroslava Korčáka tentokrát nepodařilo zaznamenat ani jeden doběh. "Zápas s Kubou se nepovedl ani na pálce, ani v poli," uvedl tým.

Česká softbalová reprezentace
zdroj: Česká asociace softbalu

Na posledním šampionátu před třemi lety v Havlíčkově Brodu Češi Kubu, která letos startuje na turnaji teprve potřetí, porazili 5:4. "Tým byl podobný jako v roce 2019, ale hrají lépe. Na panamerické kvalifikaci skončili třetí a dokázali porazit mnoho favoritů. Kubánský softbal se určitě zlepšuje a o tom jsme se dnes přesvědčili," uvedl Korčák.

Příštím soupeřem českého týmu bude dnes po půlnoci SEČ výběr USA, v dalších dnech se utká ještě s Argentinou a Filipínami. Do elitní fáze postoupí z šestičlenné skupiny tři týmy, ostatní budou hrát o 7. až 12. místo.

Čeští softbalisté sní o historické medaili. Jsou jedenáctinásobnými mistry Evropy, ale na MS skončili nejlépe šestí v roce 2000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články