Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Softbalisté Locosu Břeclav získali poprvé v historii titul, oslavují i ženy Joudrs Praha

Po sobotním vítězství 6:0 dotáhli softbalisté Locosu Břeclav extraligové finále ke kýženému konci. Ve čtvrtém utkání zdolali v domácím prostředí Most 3:0, sérii ovládli 3:1 na zápasy a poprvé v historii se pyšní mistrovským titulem. V ženské kategorii zkompletoval vítězný hattrick Joudrs Praha, který v pražském derby porazil v nejkratším možném čase Tempo. Třetí zápas opanoval bohnický tým 5:4 a z nejcennější trofeje se radoval už podeváté.

Je nám líto, video expirovalo.
Softbalisté Břeclavi a softbalistky Joudrs Praha oslavují titul

"Série začala tak, abychom si uvědomili, že nic není zadarmo," připomněl trenér Locosu Dušan Bórbely úvodní finálovou porážku 0:4. "Na titul jsme si počkali čtyři roky. Budeme hodně oslavovat," doplnil.

Rozhodující moment nedělního duelu přišel v páté směně, kdy břeclavský David Pazdera odpálil míč do levého zadního pole těsně před lajnu a poslal dva spoluhráče pro body. Sám se dostal na druhou metu a po něm stáhl ještě jeden bod úspěšným odpalem Adam Veverka.

Painbusters se naopak proti Michalu Holobrádkovi nedokázali prosadit. Navzdory faktu, že zaznamenali čtyři úspěšné odpaly. Dva z nich předvedl Vojtěch Buchner, který společně s bratrem Adamem táhl mostecký tým jak na nadhozu, tak na pálce. "Žili jsme trochu sen, protože reálně hrozilo, že nám sezona skončí v srpnu. Náš věkový průměr je 19 let, proto je skvělé, co se nám povedlo," hodnotil trenér Mostu Pavel Kasal.

Zkušený reprezentační nadhazovač Holobrádek zapsal v posledním utkání v sezoně deset strikeoutů. "Moc jsem si to užil. Vybojoval jsem titul s klukama, s nimiž jsem začínal. Celkově to byla moje pátá finálová účast, ale tahle byla výjimečná," dodal Holobrádek, jenž získal mistrovskou trofej v minulosti v dresu Havlíčkova Brodu.

Joudrs se pyšní zlatým hattrickem

"Hattrick opravdu chutná skvěle, ani to nedokážu popsat. Měly jsme občas štěstí, ale to bylo právě kvůli tomu, že jsme generovaly příležitosti. To asi rozhodlo," komentovala Veronika Klimplová, která se ve třetím utkání blýskla homerunem.

Softbalistky Joudrs Praha s mistrovskou trofejí
zdroj: ČSA autor: Jakub Pláteník

Tempo se do extraligového finále dostalo poprvé a předvádělo nadprůměrné výkony. Zápasy byly velmi vyrovnané a pokaždé skončily těsně o bod. Jednou se muselo rozhodnout dokonce až v nastavené směně. "Bylo to neskutečné, moc jsme si to užily. Mohl vyhrát kdokoli. Štěstí padlo na ně, ale příště vyhrajeme my," prohlásila zkušená nadhazovačka Martina Bláhová, jež v sezoně zaznamenala přes 130 stikeoutů – nejvíce ze všech nadhazovaček.

"Čekal jsem, že se nám podaří minimálně jeden duel více rozpálit. Tohle finále mohlo skončit jakkoli. Na první dobrou to byla asi moje nejvíce dramatická série," konstatoval trenér vítězného celku Tomáš Kusý.

Joudrs ziskem mistrovského hattricku dorovnal v této statistice bilanci Žraloků Ledenice a Eagles Praha. "Chceme být vlajkovou lodí. V poslední době dobře pracujeme s juniorkami, které doplňují kádr. Je důležité mít kde brát," dodal Kusý.

Finále extraligy softbalistů a softbalistek:

Muži - 4. zápas:
Břeclav - Most 3:0, konečný stav série 3:1.

Ženy - 3. zápas:
Tempo Praha - Joudrs Praha 4:5, konečný stav série 0:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články