Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Softbalisté Havlíčkova Brodu jsou krůček od extraligového titulu

Softbalisty Havlíčkova Brodu dělí jediná výhra od třetího extraligového titulu. V prvních dvou zápasech finále nepovolili Chomutovu ani bod, v sobotu vyhráli 4:0 a dnes rozdílem 7:0 po páté směně. Hrochy táhne nadhazovač Michal Holobrádek, který zatím povolil Beavers pouze jeden odpal.

Softbalista Michal Holobrádek
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

V soutěži žen už je známá finálová dvojice a titul se po čtyřech letech vrátí do hlavního města. O triumf budou bojovat pražské celky Joudrs a Eagles.

V prvním zápase finále mužů nepovolil reprezentační nadhazovač Holobrádek soupeřům ani jeden odpal. Ve druhém jen jeden a tříbodovým homerunem z páté směny se na výhře Hrochů podílel Tomáš Klein. "Až v poslední chvíli jsme se dokázali prosadit, jinak to bylo vyrovnané," uvedl Klein v tiskové zprávě.

Při stavu 2:0 na zápasy mohou Havlíčkobrodští, šampioni z let 2016 a 2017, slavit titul už příští víkend. "Nechceme prohrát. Půjdeme do toho ale s úsměvem, s dobrou náladou a vyhrajeme," řekl kouč Chomutova Jan Řápek.

V soutěži žen skončí tříleté panování Žraloků Ledenice, kterým letos chybí v Japonsku působící nadhazovačka Veronika Pecková. V semifinále prohrály s Eagles 1:3 na zápasy. "Rozhodující byla touha vyhrát a že nám pracoval celý lineup. V každém zápase zabral někdo jiný," konstatoval trenér Eagles Petr Marek.

Joudrs měly s Tempem problém jen v prvním utkání semifinále, které vyhrály těsně 1:0. Ve zbylých dvou zápasech už soupeřkám nasázely dvanáct a třináct bodů. První finálový duel žen začne v sobotu 10. října.

Finále extraligy mužů v softbalu

Finále softbalové extraligy mužů - 2. zápas:

Hroši Havlíčkův Brod - Sportclub 80 Chomutov 7:0 po páté směně, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články