Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Softbal se probouzí z jarního spánku. Extraliga se rozrostla

Příští týden fotbalisté a baseballisté a o týden později i softbalisté. To je aktuální rozpis začátků tuzemských soutěží v kolektivních sportech. Chybět nebude ani Břeclav, která jako nováček loni nečekaně prošla až do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Extraliga softbalistů se odehraje ve zkrácené formě

Pro české barvy vybojoval na jaře historickou bronzovou medaili na mistrovství světa juniorů. Teď se talentovaný nadhazovač Jakub Osička už připravuje spolu s týmem Locos Břeclav na červen. Obhajoba extraligového stříbra ale bude pro loňského nováčka těžká. V extralize je o dva týmy víc, celkem deset. A základní část bude navíc zkrácená na jeden dvojzápas každého s každým.

"Budeme muset potvrdit roli favorita proti těm nově příchozím a budeme muset potvrdit to, co jsme loni dokázali, což nebude vůbec jednoduché. Ale věřím, že se s tím dobře popasujeme," řekl manažer Locos Břeclav Tomáš Křivánek.

"Jsme vlastně první evropskou zemí, která zahajuje celostátní soutěže v softbalu. Sice využijeme prázdniny, ale začínáme o dva měsíce později. Nakonec jsme se rozhodli k modifikaci původního plánu," uvedl prezident České softbalové asociace Gabriel Waage.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články