Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šestibodový Russell rozesmutnil Cleveland, souboj věčných čekatelů rozhodne až sedmý zápas

Cleveland - Až poslední možné sedmé utkání rozhodne o letošním vítězi baseballové Světové série. Chicago Cubs v šestém zápase v Clevelandu porazili domácí Indians vysoko 9:3 a vyrovnali stav finále play-off MLB mezi dvěma na titul nejdéle čekajícími kluby soutěže na 3:3. Rozhodující utkání se hraje v noci na čtvrtek znovu v Ohiu a Cubs se stále mohou stát prvním týmem po 31 letech, který dokázal otočit finále, ačkoliv prohrával už 1:3.

Addison Russell po úspěšném grandslamu
zdroj: USA TODAY Sports autor: David Richard

"Je tady sedmý zápas a už není na co čekat. Každý musí nasadit nejlepší nadhazovače," řekl kouč Indians Terry Francona, jenž pošle na "kopec" hvězdu Coreyho Klubera a Cubs postaví nadhazovače Kylea Hendrickse.

Fanoušci Clevelandu se těšili na oslavu titulu už po šestém utkání, ale Cubs jim rychle zkazili náladu. Už po třech směnách hosté vedli 7:0, šest bodů stáhl Addison Russell. V první směně chybovala po jeho odpalu obrana Indians a chicagský tým dvakrát skóroval.

Ve třetí směně pak přidal grandslam - čtyřbodový homerun. "Tohle nám dodá kupu sebevědomí do rozhodující bitvy," řekl dvaadvacetiletý vnitřní polař Russell, jenž se stal prvním hráčem v historii klubu, který čtyřbodový odpal předvedl ve Světové sérii.

"Už letos odpálil hodně důležitých homerunů a o tomhle jsem měl hned pocit, že to je rána zápasu," řekl třetí metař Cubs Kris Bryant. Homeruny zaznamenali v utkání také pálkaři Cubs Anthony Rizzo a Bryant.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballovou Světovou sérii rozhodne až sedmý zápas

Chicagský nadhazovač Jake Arrieta si připsal druhou výhru ve finále MLB. "Konečně jsme hráli baseball a ukázali svoji útočnou sílu," uvedl kouč Cubs Joe Maddon.

Diváci po dvoubodovém homerunu Rizza na začátku poslední deváté směny začali předčasně opouštět stadion. Rozhodující sedmý duel se bude hrát posedmatřicáté, naposledy v něm předloni slavilo titul San Francisco.

Zdroj
ČT sport, ČTK, mlb.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články