Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sen o medaili je pryč. Baseballisté vypadli ve čtvrtfinále ME s Izraelci

Chtěli na mistrovství Evropy zaútočit na medaili. Dlouholetá touha českých baseballistů se ale opět nenaplnila. Reprezentanti ve čtvrtfinále v italské Aviglianě prohráli s pátým celkem z olympijských her v Tokiu Izraelem těsně 2:3 a budou hrát o 5. až 8. místo.

Česká baseballová reprezentace
zdroj: baseball.cz autor: Evženie Votinská

Baseballisté svedli s Izraelci, kteří měli v sestavě čtyři hráče z olympijského turnaje, vyrovnanou bitvu. Pět směn odházel nadhazovač Jan Novák a povolil jeden bod ve třetí směně, na který odpověděl ve čtvrté vyrovnáním po chybě obrany soupeře chytač Petr Čech.

Od šesté směny házel Marek Minařík a z problémů ho dostal Marek Chlup příhozem z vnějšího pole, po kterém Čech vyautoval běžce na domácí metě. Chlup šel vzápětí na pálku a homerunem poslal reprezentaci do vedení. V dohrávce sedmé směny ale Izraelci srovnali.

Češi už nebodovali a rozhodnutí padlo v dohrávce poslední deváté směny. Při dvou autech odpálil Itai Goldner, po proběhnutí první mety měl lehkou kolizi s prvním metařem Martinem Mužíkem, ten nezachytil příhoz a Goldner se dostal na druhou metu. Následně odpálil Joey Wagman, který odházel v utkání sedm směn, a Goldner doběhl pro vítězný bod.

"Náš cíl získat medaili se bohužel nestane. Malé věci nás stály vítězství. Bolí to hrozně, teď je to velké zklamání," řekl Čech. Pálkaři se těžko prosazovali proti nadhazovači Wagmanovi, který letos nastupoval v extralize v dresu pražského Tempa. "Házel výborně," dodal Čech.

V pátek se baseballisté střetnou s Chorvatskem. "Motivace je pořád. Máme na sobě Česko a chceme co nejlepší výsledek, chceme zkusit páté místo," uvedl Čech.

ČR hraje na ME v elitní A skupině od roku 1997 podvanácté v řadě a nejlepším umístěním zůstane čtvrtá příčka z domácího šampionátu v roce 2014, kdy se hrála finálová skupina. Na posledních dvou turnajích obsadila vždy pátou příčku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články