Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sedmihodinové drama v LA. Muncy přihrál homerunem Dodgers první výhru

Homerunem v nastavení zajistil Max Muncy první vítězství Los Angeles Dodgers ve finále baseballové MLB. Dodgers porazili Boston Red Sox 3:2 v 18. směně, deváté dodatečné, a snížili stav Světové série na 1:2. Utkání trvalo sedm hodin a dvacet minut a bylo nejdelším zápasem o titul v historii play-off MLB.

Max Muncy z LA Dodgers se raduje z vítězného homerunu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Robert Hanashiro

Skóre duelu otevřel ve třetí směně homerunem domácí Joc Pederson, ale v osmé vyrovnal nechytatelným odpalem Jackie Bradley Jr. Ve třinácté směně bodovaly oba týmy po chybách.

Boston šel do vedení a v dohrávce mohl druhý metař Ian Kinsler střetnutí ukončit, jenže nepřesný příhoz znamenal stav 2:2. Pro vyrovnávací bod pak doběhl Muncy.

I zbytek zápasu zvedal příznivce ze sedadel. Už v patnácté směně mířil míček po Muncyho odpalu za bariéru, ale dopadl těsně vedle hřiště. O tři směny později už první metař Dodgers utkání homerunem ukončil.

"Člověk se podíval a ježkovy oči, osmnáctá směna a nikdo se nechce vzdát," řekl Muncy. "V patnácté směně už jsem si myslel, že je to tam. Byl jsem chvilku zklamaný, ale dostal jsem se z toho a při dalším startu chtěl odpálit co nejlépe."

Je nám líto, video expirovalo.
Dodgers si zajistili první výhru ve finále MLB

Losageleský tým mohl oslavovat první vítězný homerun ve finále od roku 1988. Před třiceti lety udivil baseballový svět Kirk Gibson, který proti Oaklandu nastoupil v prvním souboji až v deváté směně jako střídají pálkař, ač měl zraněné obě nohy, a rozhodl o výhře 5:4. Dodgers pak celou sérii vyhráli. Od té doby na další triumf čekají.

"Byl to špatný večer. Nedokázali jsem to uzavřít a pykali za to," řekl kouč Red Sox Alex Cora. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články