Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sandoval poslal třemi homeruny baseballisty Giants do vedení 1:0

San Francisco – Rekordními třemi homeruny pomohl Pablo Sandoval baseballistům San Franciska k výhře v prvním duelu Světové série Major League Baseball. Jeho Giants tak porazili na úvod finálové série hrané na čtyři vítězné zápasy Detroit 8:3.

Pablo Sandoval
zdroj: Getty Images

Venezuelan Sandoval zahrál tři nechytatelné odpaly jako teprve čtvrtý hráč v historii Světové série. Před ním to dokázali jen legendární Babe Ruth (1926, 1928), Reggie Jackson (1977) a Albert Pujols (2011).

Dvakrát Sandoval poslal míč za plot z nadhozu elitního nadhazovače detroitských Tigers Justina Verlandera, a potřetí se vytáhl na střídajícího Ala Alburquerquea. "Pánové, nemohu tomu uvěřit," kroutil Sandoval hlavou nad svým počinem. "Tři homeruny jsou vždy překvapením, ale on na to má," řekl kouč Giants Bruce Bochy.

Nadhazovačům Giants se naopak podařilo udržet nebezpečné pálkaře Detroitu na uzdě. Začátek zvládl technicky vytříbený Barry Zito, který se před třemi lety, kdy San Francisco vyhrálo Světovou sérii, nedostal ani do sestavy. Po něm nastoupil Tim Lincecum, kterému se letos nedařilo, ale ve středu nepovolil soupeři ani jeden odpal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články