Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rangers touží po titulu, po roce jsou opět ve Světové sérii

New York - Baseballisté Texasu Rangers touží získat první titul v zámořské MLB. Loni ve Světové sérii neuspěli a letos chtějí složit úspěšný reparát. V cestě za slávou jim stojí St. Louis Cardinals. Před rokem Texas v premiéře ve Světové sérii ztroskotal na San Francisku Giants. Nyní si jako nejlepší tým Americké ligy věří na titul. Ostře sledované finále MLB začne ve středu v St. Louis, hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Radost baseballistů Texasu
zdroj: AP autor: Charlie Riedel

"Psychicky jsme mnohem lépe připravení. Už víme, do čeho jdeme. Jdeme vyhrát," řekl polař Elvis Andrus. "Už jen čtyři vítězství," popřál Rangers triumf i německý basketbalista Dirk Nowitzki z texaského klubu Dallas Mavericks. Baseballisté St. Louis ale nebudou snadným oříškem. Sice se dostali do play off až na poslední chvíli, ale pod vedením kouče Tonyho La Russy jsou ve finále favority.

Světovou sérii vyhráli desetkrát, naposledy před pěti lety. "Když už jsme se do nadstavbové části sezony a takhle daleko dostali, tak by byla chyba šanci promarnit. Jsme nebezpečně rozjetí a doufám, že vydržíme švihat ve stejné intenzitě i ve finále a nadhazovači umlčí soupeře," řekl Albert Pujols, nejlepší pálkař St. Louis, který v základní části "nastřílel" celkem 37 homerunů.

Letošní Světová série je návratem ke starým časům, kdy se vítězové Americké a Národní ligy nepotkávali. Přes zavedení takzvaných meziligových zápasů se St. Louis a Rangers v uplynulých 51 sezonách střetly jen třikrát. "Neznáme je a oni neznají nás. Musíme věřit skautům a ve vlastní kuráž, to je nejlepší," řekl kouč Texasu Ron Washington.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články