Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

První odpal a hned homerun. Červenka se blýskl v přípravě Baltimoru nechytatelnou ránou

Na první úspěšný odpal bude vzpomínat Martin Červenka jako na povedenou ránu až za bariéry stadionu. Český baseballista v dresu Baltimoru Orioles odpálil v přípravném utkání na MLB tříbodový homerun a výrazně se podílel na konečném vítězství nad Minnesotou Twins 9:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballista Červenka se blýskl homerunem v přípravě Baltimoru

Červenka se dostal do sestavy Orioles v přípravě potřetí. Chytal od sedmé směny a v poslední deváté se dostal na pálku. Při první a druhé obsazené metě první nadhoz Tylera Duffeyho promáchl, ale druhý poslal přes levé pole za bariéru.

V přípravě se Červenka dostal na pálku podruhé. Minulý týden jako takzvaný zastupující pálkař proti Bostonu Red Sox třikrát promáchl a byl strikeout.

Šestadvacetiletý Červenka je prvním českým baseballistou, který nastupuje v dresu celku MLB v rámci jarní testovací Grapefruit League. Bojuje o místo v sestavě pro MLB, do níž Orioles vstoupí 28. března v New Yorku proti slavným Yankees.

"Nevím, kde bych mohl skončit, respektive začít novou sezonu. Nyní jsem v MLB kempu a snažím se tady vydržet co nejdéle," řekl Červenka pro Radiožurnál. "Předpokládám ale, že mě pošlou do Minor League kempu, protože jsem mladý a je to můj první letní kemp. Oproti jiným catcherům nemám tolik zkušeností."

Červenka jako jediný z chytačů v kempu ještě neokusil MLB. Jeho konkurenty o dvě místa na soupisce pro slavnou soutěž jsou Jesus Sucre, Andrew Susac, Carlos Pérez a Austin Wynns, kteří dostávají v přípravných zápasech i více šancí.

"To je dáno především tím, že nemám zkušenosti. Snažím se ale využít každou směnu, kterou mám, a chci si vždy najít něco, v čem bych se mohl zlepšit," řekl Červenka.

V utkání proti Twins se Červenka navíc blýskl kromě odpalu také skvělou akcí na pozici catchera. Z otočky hodil míček přesně do rukavice spoluhráče a tím vyautoval hráče Minnesoty:

Zdroj
ČTK, Facebook, mlb.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články