Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Příprava baseballistů před ME vrcholí, v Rotterdamu se třikrát utkají s Nizozemci

Česká baseballová reprezentace finišuje s přípravou před domácím evropským šampionátem. Svěřenci Pavla Chadima odehrají od pátku do neděle tři zápasy proti Nizozemsku v rámci Rotterdam Baseball Week. Národní tým už je kompletní, v uplynulém týdnu se z poloprofesionálních soutěží v USA připojili William Escala a Marek Chlup. Generálkou budou příští týden v Brně dvě střetnutí s Itálií. Do ME vstoupí Češi 24. září.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Nizozemsko – Česko

Před odletem do Nizozemska absolvovali Češi dvoudenní soustředění v Ostravě. Věnovali se například nácviku obranných systémů, práci na pálce a na nadhozu.

"Jsem moc rád, že jsem mohl být na hřišti s klukama a odvedl nějakou práci. Budu s týmem po celou dobu, ale chceme poznat i Česko. Jsem tu poprvé a jsme nadšení," uvedl hvězdný Eric Sogard, který působil více než 10 let v elitní MLB.

Nadšení vzbuzuje také měření sil s Nizozemci, kteří mají z ME rekordních 21 titulů. "Jsou nejlepším evropským týmem posledních dvaceti let. Pro nás půjde o famózní přípravu. Během té série uvidíme, na čem jsme," měl jasno kapitán Petr Zýma.  

Po soustředění v Rotterdamu čeká reprezentaci příprava v Brně, kde vyzvou 21. a 22. září Itálii. "Na obě utkání srdečně zveme všechny české fanoušky, výtěžek ze vstupného poputuje Fondu potřebným, který podporuje mladé baseballisty. Stadion už bude plně oblečen do barev Eurobaseballu, a tak všichni mohou před začátkem turnaje pocítit blížící se atmosféru," podotkl marketingový a komunikační manažer šampionátu Tibor Alföldi.

První medaile v historii?

Mistrovství Evropy se uskuteční v Ostravě, Brně, Praze, Třebíči a Blansku od 24. září do 1. října. Češi vyzvou v základní skupině A v Ostravě postupně Rakousko (24. září), Řecko (25. září) a Španělsko (26. září). Do čtvrtfinále postoupí dvě nejlepší mužstva, zbývající dvě čekají zápasy o umístění.

Vzhledem k úspěšné premiéře na World Baseball Classic a kvalitnímu kádru cílí Češi na první medaili z ME v historii. "Máme silný tým a dokážeme na turnaji porazit kohokoli, což je skvělý pocit," dodal jeden ze zmíněných hráčů působících v zámoří Chlup.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články