Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Pražský baseballový týden slaví čtyřicet let, hrát se bude na Eagles a Tempu

Jubilejní čtyřicátý ročník slaví Pražský baseballový týden. V areálech Eagles a Tempa se od úterý do soboty představí tři české reprezentace, na oslavy přijely národní týmy Španělska, Švédska, Slovenska a výběr zahraničních hráčů pod hlavičkou International Stars. Kvůli problémům s vízy nedorazí obhajovat titul Rusové.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Pražský baseballový týden slaví 40 let

"Měli jsme obavy, jestli turnaj vůbec uskutečníme, jestli budeme moct pozvat diváky, jestli přijedou týmy. Ale zvládli jsme uspořádat turnaj vloni a věřili jsme, že se nám to podaří i letos, když slavíme čtyřicet let jeho trvání," řekl předseda České basebalové asociace (ČBA) Petr Ditrich.

Češi jsou ve skupině A se Španělskem, International Stars a výběrem ČR do 23 let. Ve druhé skupině se střetnou Švédsko, Slovensko a čeští mladíci do 18 let. Do semifinále postoupí první tři celky ze skupiny A a vítěz skupiny B. "Pro všechny reprezentační výběry je turnaj jednou z připrav na letošní evropské šampionáty," řekl Ditrich.

Nadhoz provede zástupkyně velvyslanectví USA

První zápas se hraje v úterý večer, zahájení je na programu ve středu na hřišti Tempa od 16:00. Slavnostní nadhoz provede zástupkyně amerického velvyslanectví Jennifer Bachusová. V pátek se koná homerun derby v Krči a v sobotu bude vzpomínkový exhibiční zápas reprezentačního výběru, který v roce 1996 vybojoval postup do elitní skupiny ME.

Pražský baseballový týden založili v roce 1980 hráči oddílu VSBH (později Kovo Praha), které vedl v té době hlavní organizátor baseballu v ČSSR a trenér Miroslav Vojtíšek. Hrálo se na různých hřištích včetně spartakiádního stadionu, později turnaj zakotvil v Nebušicích.

V roce 1992 se pořadatelem stal Sokol Krč (dnešní Eagles) a turnaj se přesunul nejdříve na Tempo a posléze do krčského údolí. Druhým rokem je organizátorem ČBA. Mezi vítěze se zapsaly nizozemské a americké výběry, česká reprezentace, Itálie, Austrálie a Rusko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články