Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Pražský baseballový týden je opět v plné palbě

Po době covidové, která ovlivnila účast a kvalitu týmů, se do Prahy vrací téměř v plné kvalitě baseballový týden. V areálech týmů Eagles a Tempa startuje už 41. ročník, jehož favority jsou česká reprezentace a obhájce trofeje - španělský výběr. Covid ale i tentokrát přecejen zasáhl do složení turnaje, když kvůli nákaze musela na poslední chvíli odříct účast Francie. Turnaj můžete sledovat v přímém přenosu od 18:25 na ČT sport Plus.

Basebalista Jake Rabinowitz z Tempo Praha
zdroj: ČBA autor: Tomáš Icík

Pro nového kouče Pavla Chadima bude Pražský baseballový týden první větší zkouškou. "Asociaci se podařil neuvěřitelný kousek dostat na turnaj sedm takhle kvalitních týmů. Řekové plní Američanů a Španělé s Venezuelci a Kubánci jsou pro nás výzva," uvedl Chadim v tiskové zprávě.

Trenér se však musí vypořádat se spoustou zraněných hráčů, tým navíc prochází generační obměnou. "Naše síla se špatně odhaduje, máme hodně zraněných, ale určitě se mají diváci na co těšit. Po covidové době bude k vidění nejlepší baseball na českém území," dodal Chadim.

Čechy, Španěly a Řeky doplní výběr nejtalentovanějších mladých hráčů z ČR, týmy Globetrotters, Old World Baseball, The North Baseball a jako náhradník za Francii litevský celek Utenos Titanai, který je v Čechách na soustředění a posílí jej hráči z domácí extraligy. Z obou skupin projdou dva celky do semifinále. Pražský baseballový týden vyvrcholí v sobotu večer na hřišti Eagles v Krči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články