Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Praha hostí elitní turnaj baseballových nadějí PONY League

Praha – Už počtrnácté v historii se v Praze koná evropský kvalifikační turnaj takzvané baseballové ligy PONY. V kategoriích do čtrnácti a šestnácti let hrají týmy z patnácti evropských zemí o postup na světové finále do Spojených států.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězství v PONY League obhajují české juniorské výběry

PONY League je organizace založená v padesátých letech v americké Pensylvánii k podpoře mladých baseballistů. Už dávno ale nejde o regionální podnik. "Nyní působíme ve více než čtyřiceti zemích světa a každoročně se do našich soutěží zapojí na půl milionu hráčů a hráček," říká prezident soutěže Abraham Key.

Název PONY je zkratkou slov Protect Our Nations Youth, tedy Ochraňujme mladé naší země. Turnaj probíhá celý víkend v Krči a na Tempu. Vítězství v kvalifikaci a tím pádem i postup na světové finále obhajují týmy českých baseballových akademií. "Je to pro nás další zkušenost, máme možnost porovnat, jak hrají zahraniční týmy," soudí nadhazovač šestnáctky Viktor Večerka.

Pokud tým postoupí na světové finále, tak mu organizátoři hradí kromě cesty veškeré náklady. A jde o prestižní záležitost. Loni ve Spojených státech dosáhli čeští mladíci na nejlepší umístění z evropských týmů v historii. "Je tady spousta mladých perspektivních kluků, z kterých je pak možné vybírat potenciální nové hráče do klubů, ale třeba i do organizací Major League," myslí si trenér reprezentace do 16 let Aleš Navrátil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články