Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Potřetí přes metu 50 homerunů. Judge z Yankees se blíží velikánům. Kdo drží rekord MLB?

Posílat míčky za plot je pro něj už rutinou. Aaron Judge, jméno hvězdného baseballisty New Yorku Yankees je opět v popředí zpráv zámořských sportovních serverů. Překonal totiž potřetí v kariéře v Major League Baseball magickou hranici 50 odpálených homerunů v jedné sezoně. Aktuálně jich má 51 a experti mu dokonce předpovídají, že je letos na dobré cestě k zapsání 63 homerunů.

Aaron Judge
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Wendell Cruz

Zápas na domácím Yankee Stadium byl v jeho režii. Judge zacílil nejdřív v dohrávce první směny a poté v dohrávce sedmé. Přispěl k vítězství 10:3 nad Coloradem Rockies. "Dostal jsem se do bodu, abych byl dobrým pálkařem a dobrým spoluhráčem. To je to, co se snažím," řekl skromně Judge.

Judge se blíží k největším personám historie profesionální MLB s více než stoletou tradicí. Tedy v takzvané "Live Ball Era", která počala rokem 1920. Od té doby se zapisují pálkaři, kteří překonali metu padesáti homerunů. Jako prvnímu se to povedlo také hráči Yankees, legendě Babe Ruthovi (54).

Vnější polař Yankees se dostal přes metu padesáti homerunů potřetí v kariéře. Poprvé se mu to povedlo v roce 2017 (52 homerunů), poté ve fantastické sezoně v roce 2022 (62) a letos je na čísle 51.

Je tak pátým hráčem, který tuto metu v kariéře překonal třikrát. Zmíněný Ruth (čtyřikrát), Mark McGwire (čtyřikrát), Sammy Sosa (čtyřikrát) a Alex Rodriguez (třikrát). 

Dva homeruny Judge proti Coloradu:

Absolutní rekord v počtu homerunů v jedné sezoně drží Barry Bonds. A není to tak dávno. V barvách San Francisco Giants zářil v roce 2001 a nasázel dokonce 73 homerunů. Judgeův parťák Juan Soto dokonce prohlásil, že by se ani tímhle číslem nemělo ve spojení s lídrem jeho týmu jen tak mávnout rukou a že pro Judge nemusí být nepřekonatelné. "Pokud je v lize nějaký kluk, který to dokáže, myslím, že to bude on," uvedl Soto.

Stadion ve čtvrti Bronx burácel: "MVP!" A přiděloval Judgeovi rovnou cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony. To se také skutečně může stát.

Vysněný cíl: Ukončit patnáctiletý půst

Yankees vedou Americkou ligu, mají jen o jedno vítězství méně než lídr z Národní ligy Los Angeles Dodgers. Judge mluví pouze o jednom ultimátním, vysněném cíli než o svých statistikách. A sice vyhrát Světovou sérii a celou ligu po patnácti letech od triumfu v roce 2009.

Ale může pošilhávat i po překonání vlastního rekordu v homerunech. Velkoklub z New Yorku má odehráno 131 z celkových 162 duelů v základní části. K vlastnímu rekordu, tedy metě 63 odpalů za hřiště, schází Judgeovi dvanáct perfektních ran.

Zdroj
mlb.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články