Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rock Master 2024

Počasí likviduje sportovní víkend. Baseballové finále se přesouvá, v Pardubicích nebudou dostihy

Nepříznivá předpověď počasí se dotkne i sportu. Víkendové plány zrušila jak baseballová extraliga, tak atletický svaz. V Brně se nepoběží ani ČEZ RunTour, na který se přihlásilo přes 1500 běžců. V Pardubicích se neuskuteční dostihy včetně závěrečné, čtvrté kvalifikace na Velkou pardubickou. Celý sobotní program překážkových dostihů organizátoři přesunuli na neděli 22. září.

Finálová série Draci Brno – Hroši Brno
zdroj: Česká baseballová asociace

Baseballová asociace (ČBA) zrušila kompletní víkendový program všech soutěží. "Sportovně technická komise na základě výstrah vydaných českou vládou ohledně očekávané extrémní předpovědi počasí rozhodla o zrušení všech naplánovaných zápasů a mládežnických turnajů, které měly proběhnout od pátku 13. září do neděle 15. září," uvedla ČBA. Náhradní termíny zatím nestanovila.

Vítězové základní části extraligy Draci zvítězili v minulém týdnu 10:0, 5:4, 10:3 a mají na dosah 25. titul. V sobotu odpoledne mělo finále pokračovat na hřišti Hrochů, kteří zlaté medaile dosud nezískali.

Posouvá se i dostihový program v Pardubicích

V Pardubicích dostihový program posunuli o dva týdny. Poté, co se mítink i s poslední kvalifikací na Velkou pardubickou bude konat v neděli 22. září, v netradičním pondělním termínu se pak uskuteční Letní cena města Pardubic s rovinovými dostihy a dostihy přes proutěné překážky, které byly v plánu tuto neděli.

"Předpovědi počasí pro Pardubice bohužel příznivé nejsou. Dostihový spolek k rozhodnutí posunout termíny konání mítinků přistoupil především z důvodu zajištění bezpečnosti účastníků dostihového provozu i diváků. Nepříznivé podmínky mohou výrazně ovlivnit i stav a způsobilost dostihové dráhy," uvedli pořadatelé. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Kvůli odložení závěrečné kvalifikace na 134. Velkou pardubickou Dostihový spolek požádal Jockey Club ČR o prodloužení uzávěrky přihlášek do hlavního dostihu překážkové sezony do úterý 24. září. Startovní listiny budou uzavřeny v původním termínu 3. října, kdy se také uskuteční slavnostní losování startovních čísel.

Ruší se i atletické a běžecké závody

Předsednictvo atletického svazu se odvolalo na doporučení ministerstva vnitra a některých hejtmanů zvážit pořádání hromadných akcí s ohledem na bezpečnost účastníků. Zemská mistrovství juniorských a dorosteneckých družstev mají předběžný náhradní termín 28. nebo 29. září, šampionáty ČR juniorů a dorostenců by se pak měly uskutečnit 5. října.

Nepoběží se ani brněnský závod seriálu RunTour. "Je nám to moc líto, ale předpověď na následující víkend, která slibuje více než 300 mm srážek a silný nárazový vítr, nám nedovoluje závod ve stanoveném termínu v sobotu u brněnské přehrady uspořádat. Bezpečnost nás všech je pro nás největší prioritou a za takovéto situace by v Brně rozhodně nebyla radost běžet," uvedli na Facebooku pořadatelé, kteří taktéž jednají o náhradním termínu.

Český hydrometeorologický ústav ve středu varoval před vydatným deštěm a povodněmi. Výstraha začne od pátku platit zejména pro východní polovinu republiky. Nejvíce má pršet v oblasti Jeseníků, některé řeky o víkendu výrazně překročí třetí stupeň povodňové aktivity.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články