Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostravští baseballisté potvrdili v zápasech s Třebíčí skvělou formu

Hráči Arrows Ostrava pokračují na vítězné vlně. Poté, co si poradili s Draky Brno, je v dalším kole nedokázala zastavit ani Třebíč. I tu dokázali dvakrát porazit a posunuli se na čtvrtou příčku, která zajišťuje semifinálovou účast. Třebíč naopak z první čtyřky vypadla. Vítězné zápasy si připsali Draci Brno, Eagles Praha a lídr tabulky Hroši Brno. 

Radim Novotný
zdroj: baseball.cz autor: Ladislav Svěnčík

Nuclears hráli dva důležité zápasy s dalším týmem bojujícím o semifinálové pozice Arrows Ostrava. A páteční duel pro ně začal velmi dobře, když jejich nová akvizice Filip Sarota odpálil solo homerun. V dohrávce třetí směny se Ostravané dostali do vedení, když nejdříve stáhl bod třímetovým odpalem Radim Novotný, aby jej následně poslal domů Jakub Malík.

Jenže ve čtvrté směně bylo znovu srovnáno, když se solo homerunem znovu prosadil polský reprezentant. V páté směně pak další dva body stáhl Ryan Johnson, jenž začínal na kopci Třebíče. Jenže od této chvíle se prosazovali pouze domácí. Navíc když jim hosté pomáhali svými chybami v obraně, aby utkání nakonec skončilo výhrou Arrows 6-4.

„Moje výkony zatím jsou trochu slabší, ale nadhazovači mě ještě neznají a nabízí mi trochu jednodušší nadhozy,“ říká ke svým dalekým odpalům v Extralize Filip Sarota.

Hráči z Vysočiny měli šanci na odvetu hned o den později. Jenže tentokrát duel pro ně nezačal dobře, když v první směně odpálil dvoubodový homerun Jakub Malík a třetí bod domácí přidali po špatném nadhozu Lukáše Pacala.

Jan Tomek na kopci udržel nulu jen dvě směny. Ve třetí se opřel do odpalu Jake Rabinowitz a tříbodovým homerunem srovnal na 3-3. Jenže stejně jako v prvním duelu, tak i ve druhém Nuclears nevyšla druhá polovina utkání. Zatímco Ostrava dokázala přidávat doběhy, tak Třebíč nikoliv. Navíc Jan Kozel v závěru podruhé v sérii v roli closera nezklamal a Arrows tak vyhráli 5-3. Díky dvěma výhrám předskočili ostravští svého soupeře v tabulce soutěže.

„Věděli jsme, že to budou těžké zápasy. Pro nás bylo klíčové vyhrát sérii. V obou zápasech jsme bojovali v každém inningu, i když jsme prohrávali. Šlo vidět, že jsme měli těžké stavy na pálce na jejich nadhazovače. Prostě jsme udělali doběhy z malých věcí, na jejich chyby. Kluci na nadhozu odvedli skvělou práci, obrana zahrála skoro bez chyby. Tak jak hrajeme nyní, bychom chtěli hrát celou sezonu,“ zhodnotil dvojzápas Jakub Malík.

Hluboká nestačila na Hrochy, ti zůstávají lídry tabulky

Velmi zajímavý duel přinesl páteční zápas mezi Hrochy Brno a Hlubokou. V něm fanoušci viděli sice jenom tři doběhy, ale také závěrečné drama, které málem přineslo domácím vítězství. Domácí se totiž 7 směn nedokázali prosadit proti Toru Muratovi na kopci soupeře. Až v závěru, kdy šel na kopec Martin Gieci, dokázali zatlačit. V té době již ale Hroši vedli 2-0 po dvou odpalech Lukáše Trunkáta.

Oba přišli v prvních pěti směnách, kdy byl na kopci Austin Hassani. Střídající Alec Lemmon již další doběhy nepovolil. V dohrávce deváté směny dostal Sokol s jedním outem na mety dva hráče, aby pak jednoho stáhl svým odpalem Martin Mužík. Domácí pak stále měli běžce ve skórovací pozici, ale kýžený vyrovnávající doběh již nepřidali a Hroši tak zvítězili těsně 2-1.

Druhé utkání se hrálo v neděli v Brně a v něm dlouho mohli Jihočeši pomýšlet na výhru. V první směně šli do vedení zásluhou ukradené domácí mety od Matěje Vlacha a ve druhé pak stáhl druhý bod Lukáš Jelínek. Pak se již ale domácí startér Tomáš Ondra rozházel a hostům příliš možností na skórování nedával. Za Hlubokou startoval Petr Vojta a ten za čtyři směny nepovolil domácím jediný bod.

Od páté směny trenéři poslali místo Vojty na kopec Viktora Sedláčka, čehož domácí využili k obratu. V dohrávce páté směny vše odstartoval sebeobětujícím odpalem Martin Červenka, aby Hroši další body přidali po odpalech Jana Pospíšila a Davida Fialy. V sedmé směně přidali domácí další dva body a před závěrem duelu si vytvořili čtyřbodový polštář. Navíc na závěrečné dvě směny šel na kopec John Hussey, jenž tentokrát povolil jeden doběh po odpalu Matěje Dvořáka, což ale Hluboké stačilo pouze na snížení na závěrečných 2-6.

V pražském derby dvakrát slavili Eagles

V prvním utkání pražského derby v sobotu začali lépe hráči Tempa, které poslal do vedení 1-0 svým odpalem Ondřej Blažka již v první směně. Následně ale Natsuki Tamba další body nepovolil a podobně začal i střídající Emmanuel Herrera. Až v deváté směně pak Tempo přidalo druhý doběh. V té době již ale Eagles vedli 6-1, když polovinu bodů stáhl Petr Zýma, jenž se zaskvěl třímetovým odpalem v páté směně.

Po výhře 6-2 se pak oba celky střetly v neděli, a i tento duel skončil úplně stejným skóre. Eagles znovu dokázali svého soupeře přehrávat od první směny, kdy je poslal do vedení svým odpalem Willie De La Barcena. Následně zelenobílí navyšovali své vedení jen dalekými odpaly. Dva homeruny zaznamenal Koya Uemura a jeden přidal Filip Kubíček. Teprve až v osmé směně Lukáš Derganz stáhl šestý bod svého týmu.

Na kopci předvedl velmi dobrý start Tomáš Duffek, jenž v šesti směnách umožnil pouze 4 hity a přidal 9 strikeoutů. Další dvě perfektní směny přidal Tadeáš Zavadil. Tempo se prosadilo až v deváté směně, kdy stál na kopci Vasko Kolev. Postaral se o to Marek Minařík, jenž stáhl dva běžce. Víc toho Tempo nestihlo, a tak si tento víkend žádné body za vítězství nepřipíše.

Draci si poradili se sedmou Kotlářkou

Souboj druhého se sedmým měl jasného favorita. Toho ale Draci potvrdili pouze v prvním utkání, kdy nad Kotlářkou vedli již od úvodní směny. Dvojice Jose Medina a Jhenderson Hurtado totiž Pražanům povolila pouze 2 doběhy. V sestavě úřadujících mistrů se poprvé představila nová posila Javier Hernandez, jenž nahradil na soupisce Edgara Munoze. A hned v první směně si Hernandez připsal první hit v Extralize. Nejlepším pálkařem duelu ale byl Filip Moštěk, který si jako 9. muž lineupu Draků připsal 3 úspěšné odpaly. Tím se výrazně podepsal na výhře Draků 7-2.

„Byl to dobrý baseball. Podařilo se nám překonat prvního nadhazovače. Proti levákovi s dobrými technickými nadhozy to již bylo těžší. Ale byl to dobrý baseball. V Brně musíme zlepšit přístup na pálce. Měli jsme hodně prošvihnutých balonů. Zklidnit to, hrát naši hru a užít si to,“ hodnotil duel navrátilec do sestavy Kotlářky Jakub Novák.

To, co si přál pálkař Kotlářky, se Pražanům v úvodu nedělního zápasu povedlo a domácím v prvních třech směnách nasázeli 5 doběhů. Jejich startér Jan Cacák zvládl první průchod lineupem draků velmi dobře, ale pak už se Draci proti němu začali prosazovat. V dohrávce třetí směny sice jenom jedním doběhem, ale ve čtvrté směně již přišel domácí uragán. Ten nedokázal zkrotit ani Lukáš Ercoli a Draci sedmi doběhy otočili zápas ve svůj prospěch.

Do dohrávky sedmé směny pak Kotlářka poslala na kopec Jana Komorouse, čehož Draci využili k další úspěšné směně a šesti doběhům. Tím prakticky sebrali naděje Pražanů na výhru v tomto utkání. Navíc domácí měli na kopci zkušeného Filipa Čapku, jenž šel do hry v šesté směně a závěr duelu si pohlídal. Draci tak navzdory slabšímu úvodu zvítězili 14-6.

Pohled na extraligovou tabulku říká, že na prvních třech pozicích se nic nemění. Jedinou změnou je pád Nuclears za nyní čtvrté Arrows. Poslední trojce se semifinále zase o něco víc vzdálilo a již příští víkend můžou některé týmy přijít o šanci dostat se do první čtyřky.

Souboj druhého se sedmým měl jasného favorita. To ale Draci potvrdili pouze v prvním utkání, kdy nad Kotlářkou vedli již od úvodní směny. Dvojice Jose Medina a Jhenderson Hurtado totiž Pražanům povolila pouze 2 doběhy. V sestavě úřadujících mistrů se poprvé představila nová posila Javier Hernandez, jenž nahradil na soupisce Edgara Munoze. A hned v první směně si Hernandez připsal první hit v Extralize. Nejlepším pálkařem duelu ale byl Filip Moštěk, který si jako 9. muž lineupu Draků připsal 3 úspěšné odpaly. Tím se výrazně podepsal na výhře Draků 7-2.

„Byl to dobrý baseball. Podařilo se nám překonat prvního nadhazovače. Proti levákovi s dobrými technickými nadhozy to již bylo těžší. Ale byl to dobrý baseball. V Brně musíme zlepšit přístup na pálce. Měli jsme hodně prošvihnutých balonů. Zklidnit to, hrát naši hru a užít si to,“ hodnotil duel navrátilec do sestavy Kotlářky Jakub Novák.

To, co si přál pálkař Kotlářky, se Pražanům v úvodu nedělního zápasu povedlo a domácím v prvních třech směnách nasázeli 5 doběhů. Jejich startér Jan Cacák zvládl první průchod lineupem draků velmi dobře, ale pak už se Draci proti němu začali prosazovat. V dohrávce třetí směny sice jenom jedním doběhem, ale ve čtvrté směně již přišel domácí uragán. Ten nedokázal zkrotit ani Lukáš Ercoli a Draci sedmi doběhy otočili zápas ve svůj prospěch. Do dohrávky sedmé směny pak Kotlářka poslala na kopec Jana Komorouse, čehož Draci využili k další úspěšné směně a šesti doběhům. Tím prakticky sebrali naděje Pražanů na výhru v tomto utkání. Navíc domácí měli na kopci zkušeného Filipa Čapku, jenž šel do hry v šesté směně a závěr duelu si pohlídal. Draci tak navzdory slabšímu úvodu zvítězili 14-6.

Pohled na extraligovou tabulku říká, že na prvních třech pozicích se nic nemění. Jedinou změnou je pád Nuclears za nyní čtvrté Arrows. Poslední trojce se semifinále zase o něco víc vzdálilo a již příští víkend můžou některé týmy přijít o šanci dostat se do první čtyřky.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články