Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Ohtani počtrnácté v sezoně zvládl homerun i ukradenou metu a překonal další rekord

Šohei Ohtani překonal během dvou dnů druhý rekord v zámořské soutěži MLB. Hvězdný hráč Los Angeles Dodgers v pátečním utkání proti Coloradu Rockies zaznamenal homerun i ukradenou metu, což se mu povedlo už ve čtrnáctém zápase v sezoně. O jedno utkání tak třicetiletý japonský nadhazovač a pálkař vylepšil ligový rekord Rickeyho Hendersona z roku 1986.

Šohei Ohtani
zdroj: ČTK/AP autor: Ashley Landis

"Je to paráda hrát v týmu se Šoheiem, zvlášť kvůli tomu, co předvádí," řekl vnější polař Dodgers Teoscar Hernández, který přispěl rovněž homerunem k vítězství domácího týmu 6:4.

O den dříve Ohtani jako první baseballista v MLB pokořil v jedné sezoně metu 50 homerunů a 50 ukradených met, nyní má bilanci 52-52. Jeho dosavadními maximy bylo 46 homerunů a 26 ukradených met z roku 2021, kdy byl ještě ve službách Los Angeles Angels poprvé vyhlášen nejužitečnějším hráčem Americké ligy. Nyní je velkým favoritem na stejné ocenění v Národní lize.

Své statistiky může čtyřnásobný účastník Utkání hvězd a loňský vítěz World Baseball Classic ještě vylepšit, do konce základní části zbývá Dodgers odehrát devět zápasů.

"Jak ho znám, vidím to na 60-60. Není to moc reálné, ale u něj je všechno možné," řekl trenér Dodgers Dave Roberts na adresu předsezonní posily, která má v klubu desetiletý kontrakt na 700 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články