Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

New York Mets si po 15 letech zahrají Světovou sérii

Chicago - Baseballisté New York Mets si po patnácti letech zahrají Světovou sérii o titul v MLB. Ve finále Národní ligy smetli Chicago Cubs 4:0 na zápasy, ve středu korunovali postup jasným vítězstvím 8:3 na hřišti soupeře. Na svého soupeře v sezoně si Metropolitans zatím musí počkat, protože Toronto Blue Jays porazili v pátém finále Americké ligy Kansas City Royals 7:1 a snížili stav série na 2:3.

Radost baseballistů NY Mets
zdroj: AP autor: Charles Rex Arbogast

Mets vedli ve čtvrtém duelu už po dvou směnách 6:0 a směřovali za pátou účastí ve Světové sérii. Skóre v osmé směně pečetil dvoubodovým homerunem Daniel Murphy, jenž jako první v historii MLB odpálil mimo hřiště v šesti utkáních play-off v řadě.

Po hladké porážce tak musejí Cubs opět zapomenout na postup do Světové série, v níž hráli naposledy před sedmdesáti lety. Na titul čekají dokonce už 107 let, nejdéle ze všech klubů v elitních severoamerických soutěžích.

Mets, kteří do MLB vstoupili v roce 1962 jako náhrada za celky Brooklyn Dodgers a NY Giants, které se čtyři roky předtím přestěhovaly na západní pobřeží, ve svém zatím posledním finále podlehli v roce 2000 městským rivalům Yankees. Od příštího úterý se pokusí získat třetí titul ve Světové sérii, dosud se radovali pouze v letech 1969 a 1986.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články