Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Nizozemce nestačili. Baseballisté začali olympijskou kvalifikaci porážkou

Čeští baseballisté rozehráli v Itálii olympijskou kvalifikaci, úvodní utkání proti staronovým mistrům Evropy jim však nevyšlo. V duelu s Nizozemci podlehl český tým 1:4. Přímo na Hry postoupí první tým, druhý pak pojede na dodatečnou kvalifikaci na Tchaj-wanu. 

Baseball
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ve čtvrtek se Češi střetnou v Boloni s domácí Itálií od 20:00 a jen výhra je udrží v boji o jedno postupové místo do Tokia.

Baseballisté porazili Nizozemce minulý týden na ME v základní skupině 8:6 a s nejlepším evropským týmem drželi krok i tentokrát. Sice od první směny po chybě v poli prohrávali 0:1, ale dokázali trefovat nadhozy Orlanda Yntemy, který se narodil a vyrostl v Dominikánské republice - házel rychlostí až 148 km/h.

Po sérii ran ve čtvrté směně doběhl chytač Martin Červenka pro vyrovnávací bod. Češi pak obsadili všechny mety při jednom autu, ale po odpalu vnějšího polaře Arnošta Dubového zahrála nizozemská obrana dvojaut a Češi už neskórovali. "To nás stálo zápas. Chybělo nám trošku štěstí, aby tam ještě něco spadlo," řekl Mužík.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté začali boj o olympiádu v Tokiu porážkou

V dohrávce čtvrté směny získal vítězný bod Nizozemců homerunem Ademar Rifaela, spoluhráč Červenky z farmářských celků Baltimoru Orioles. "Na Evropě měl proti nám nula z pěti, dneska dal bohužel homerun. Je to jejich nejnebezpečnější pálkař," řekl Červenka, jediný hráč v české sestavě působící v amerických soutěžích.

O směnu později přidali Nizozemci, kteří měli v sestavě sedm hráčů pocházejících z ostrova Curacao, který je součástí Nizozemského království, další dva body.

Baseballisté zahráli celkem devět odpalů, soupeř o jeden méně, ale na metách Čechům zůstalo šest běžců. Pět směn odházel Ondřej Satoria, kterého následovali další dva mladíci z celku mistrů Evropy do 23 let Lukáš Hlouch a Ondřej Furko a na "kopec" se na jeden aut dostal i Tomáš Duffek.

Baseball bude na olympiádě poprvé od roku 2008 a turnaje se v Tokiu účastní jen šest týmů. Jistotu startu mají domácí Japonci, vždy jeden tým postoupí z evropsko-africké a americké kvalifikace i z dodatečného kvalifikačního turnaje na Tchaj-wanu, zbylé dva celky si účast zajistí na listopadovém turnaji Premier12.

Evropsko-africká olympijská kvalifikace v baseballu v Parmě a Boloni - 1. kolo:

Nizozemsko - Česko 4:1

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články