Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ME v baseballu se v roce 2023 vrátí do Česka. Hrát by se mělo po celé republice

V Česku se opět uskuteční mistrovství Evropy v baseballu. Uskuteční se v září roku 2023. Šampionát se bude hrát pod heslem "Česko hraje baseball" a základní skupiny by se měly uskutečnit v několika městech. Konkrétní dějiště svaz oznámí do konce letošního roku.

Česká baseballová reprezentace
zdroj: baseball.cz autor: Evženie Votinská

"Je to pro nás velká chvíle a příležitost. Míček je na naší straně. Věříme, že ME bude přínosem i pro ekonomiku země. A bude to určitě další významný krok v popularizaci baseballu v Česku," uvedl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich a dodal: "Cítím odpovědnost navázat na pořadatelské tradice Česka nejen v baseballu."

ME od letošního roku hraje 16 týmů. "Musíme položit důraz na přípravu stadionů a splnit podmínky pro účast profesionálních hráčů," řekl Ditrich s tím, že plánem je odehrát základní skupiny po celém Česku. "Aby baseball mohli vidět fanoušci ze všech koutů republiky."

Baseballové ME se koná od roku 1954 a do Česka zamíří potřetí. Poprvé hostila turnaj Praha v roce 2005, podruhé se konal v Ostravě a Brně v roce 2014 a čtvrté místo je od té doby nejlepším výsledkem reprezentace. Na posledních třech turnajích skončili Češi pátí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články