Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Legenda Draků předává zkušenosti v Technice, Budský pomohl i k vítězství nad Hrochy

Velké ambice má v novém ročníku baseballové extraligy Technika Brno. Před sezonou totiž ulovila exkluzivní posilu, šestačtyřicetiletou legendu českého baseballu a konkurenčních Draků Brno Pavla Budského. I díky němu Technika porazila třetí brněnský tým Hrochy a polepšila se tak o jednu příčku na třetí místo průběžné tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Legenda Draků Budský se snaží pozvednout konkurenční Techniku

Když se řekne Pavel Budský, naskočí fanouškům baseballu jeho spojení s klubem Draci Brno. V jejich dresu odehrál 20 sezon a získal 12 mistrovských titulů. I letos zůstává v moravské metropoli, teď už ale hraje za konkurenční Techniku. Šestačtyřicetiletý první metař chce klubu z Kraví hory pomoci k útoku na horní příčky tabulky.

"V Dracích udělali obnovu kádru, chtějí využívat mladší hráče a já jsem ještě měl chuť hrát a ještě si prodloužit kariéru. Jsem tady na hostování, tak ještě uvidíme do konce sezony, jak na tom budu zdravotně, a pak se uvidí,“ prohlásil Budský.

Pro nové spoluhráče mají jeho zkušenosti o to větší cenu, že se letošní ročník baseballové extraligy musí obejít bez zahraničních posil. "Je to dobře pro nás – pro mladé kluky, takže dostáváme hodně šancí, hodně nám pomáhá Pája Budský,“ souhlasí Oliver Sázavský, zadní polař Techniky Brno.

Kotlářka ovládla pražské derby

Baseballisté Kotlářky zvítězili v pražském derby na hřišti SaBaTu 12:9 a v sedmém utkání v extralize si připsali šestou výhru. V tabulce se ujali vedení před Eagles Praha, kteří kvůli počasí nemohli odehrát plánovaný duel s Třebíčí. Kvůli dešti a nezpůsobilému terénu se na hřiště nedostali ani úřadující šampioni Arrows, které mělo hostit Tempo Praha.

Kotlářka na hřišti SaBaTu v Troji využila v úvodu nepřesných nadhozů Matěje Hejtmánka, obsadila první a druhou metu a Jakub Sládek následně odpálil daleký homerun do pravého pole. Na 4:0 pro hosty zvýšil svým doběhem Tomáš Kovala. Druhou útočnou smršť si Kotlářka připravila v páté směně a hosté šli do vedení 12:0. Druhá polovina zápasu patřila extraligovému nováčkovi, skóre se mu však otočit nepodařilo.

Draci Brno zdolali Olympii Blansko 11:0. Základ k vítězství položil mládežnický reprezentant Filip Čapka v roli startujícího nadhazovače. Za pět směn nedovolil Blansku ani jeden úspěšný odpal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články