Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

LA Dodgers slaví triumf ve Světové sérii

Dlouhé čekání baseballistů Los Angeles Dodgers je u konce. Po 32 letech vyhráli Světovou sérii. V šestém finále MLB porazili Tampu Bay Rays 3:1 a zvítězili 4:2 na zápasy. Hráči z Kalifornie potvrdili roli favorita. V nejprestižnějším souboji byli potřetí za čtyři sezony, ale v roce 2017 podlehli Houstonu a o rok později Bostonu.

Bezbřehá radost hráčů LA Dodgers
zdroj: ČTK/AP

Druhé nejlidnatější město v USA letos slaví už druhý velký titul. Baseballisté navázali na triumf Lakers v basketbalové NBA a vyslyšeli tak přání hvězdného LeBrona Jamese, který Dodgers povzbuzoval.

"Je to absolutně fenomenální pocit. Tenhle tým je neuvěřitelný, skvělý, báječný," radoval se vnitřní polař Dodgers Corey Seager, s osmi homeruny a dvaceti staženými body nejužitečnější hráč Světové série.

V šestém finále Dodgers prohrávali od první směny po homerunu kubánské hvězdy Rays Randyho Arozareny 0:1 a nemohli se prosadit proti levorukému nadhazovači Blaku Snellovi. Hned po jeho vystřídání v šesté směně udeřili. Získali dva body, třetí přidali v osmé a soupeřům už skórovat nedovolili.

Je nám líto, video expirovalo.
LA Dodgers vyhráli 6. finále Světové série

Letošní základní část MLB byla kvůli koronaviru zkrácena na polovinu, hrálo se před prázdnými ochozy a až na finále mohlo pár tisíc fanoušků. Sezona vyvrcholila na neutrálním hřišti, Světová série se totiž uskutečnila v texaském Arlingtonu.

A pandemie o sobě dala vědět i v průběhu finále. Třetí metař Dodgers Justin Turner se během šestého utkání dozvěděl, že má pozitivní test na covid-19, musel být střídán a s týmem po posledním autu neslavil. Přišel až na společné foto. "Nemám příznaky, cítím se dobře. Nemůžu uvěřit, že nejsem na hřišti," litoval Turner.

"Letošní rok byl bláznivý, ale na jeho konci jsme pány Světové série a to za to stálo. Lepší by bylo jedině, kdybychom slavili na našem stadionu," řekl nadhazovač Clayton Kershaw, který pomohl Dodgers vyhrát první a páté utkání finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články