Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Kotlářka přišla jako první o šanci na semifinále, nováček klesl na poslední místo

Pražská Kotlářka přišla během posledního extraligového víkendu před reprezentační pauzou o možnost postoupit do semifinále. Nováček neuhrál v sérii s městským rivalem Eagles jediný zápas a klesl na poslední místo tabulky. V souboji o čtvrté místo má stále navrch Ostrava nad Třebíčí, oba týmy shodně zapsaly dvě výhry ze tří utkání. Přes prohru v sérii s Arrows dál vedou pořadí brněnští Hroši. Sokol Hluboká oslavil 30. výročí založení těsným vítezstvím nad úřadujícím mistrem Draky Brno.

Benjamin Morgan z Kotlářky
zdroj: baseball.cz autor: Lenka Brožová

Souboj dvou pražských týmů Eagles a Kotlářky vyzněl mnohem lépe pro tým z Krče. Ten do série vstoupil výhrou 6:1 v pátečním duelu, v němž se mohl plně spolehnout na své nadhazovače.

Kotlářka tak jediný doběh stáhla proti Natsukimu Tambovi ve druhé směně, kterým šla do vedení 1:0. Pak už se prosazovali je Eagles. V jejich dresu se na pálce dařilo Martinu Sobotkovi, jenž si připsal tři úspěšné odpaly. Tím posledním v sedmé směně zařídil poslední doběh utkání.

Sobotní vzájemný zápas již byl mnohem napínavější a o vítězi rozhodla až devátá směna. Eagles tentokrát těžko hledali recept na Davida Křečka na kopci soupeře. Mladý nadhazovač totiž v šesti směnách umožnil jenom jeden doběh.

V dohrávce sedmé směny ale Marek Slabý stáhl vyrovnávající doběh, který vydržel až do dohrávky deváté směny. V ní Filip Kubíček poslal hned první nadhoz až za plot a Eagles zvítězili 3:2.

V neděli se série přesunula na domácí hřiště Kotlářky a první čtyři směny to vypadalo na vyrovnanou bitvu. V dohrávce čtvrté navíc Jan Komorous svým prvním homerunem poslal Kotlářku do vedení 3:2.

Jenže v pátém inningu zabrali Eagles na pálce a pěti doběhy otočili skóre ve svůj prospěch. Navíc tím ukončili působení Wesleyho Roemera na kopci domácích. Kotlářka se pak snažila s výsledkem něco udělat, ale nestačilo to na víc než prohru 6:8.

"Série byla obrazem naší sezony. Jsem přesvědčen, že jsme týmem, který hraje nejvíc zápasů s rozdílem menším než tři body. Máme mladý tým, musíme se přes to dostat a vyhrávat tyto těsné zápasy. Nyní si mentálně odpočineme a pak se vrátíme s pozitivním nastavením pro zbytek sezony," řekl hrající manažer Kotlářky Wesley Roemer.

Výsledky baseballové extraligy:

Arrows Ostrava – Hroši Brno 3:6 a 6:1, Eagles Praha – Kotlářka Praha 6:1 a 3:2, Sokol Hluboká – Draci Brno 1:0 a 6:13, Tempo Praha – Třebíč Nuclears 4:2, 2:4 a 1:5.

Draci Brno – Sokol Hluboká 9:8, Kotlářka Praha – Eagles Praha 6:8, Hroši Brno – Arrows Ostrava 1:3.

Tabulka (výhry–porážky): 1. Hroši Brno 17–7, 2. Eagles Praha 18–9, 3. Draci Brno 17–9, 4. Arrows Ostrava 16–10, 5. Třebíč Nuclears 16–12, 6. Tempo Praha 7–17, 7. Sokol Hluboká 6–19, 8. Kotlářka Praha 6–20.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články