Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Joudrs Praha poosmé ovládly softbalovou extraligu žen

Softbalistky Joudrs Praha získaly poosmé titul v domácí extralize. Ve finále si poradily s ostravskými Arrows hladce již po třech zápasech. "Naše dřina se vyplatila," uvedla zadní polařka Šimůnková.

Softbalistky Joudrs Praha s mistrovským pohárem
zdroj: Česká softballová asociace

"Klíčové bylo, že jsme měly načtené soupeře a měly jsme nejlepší útok," sdělila zadní polařka vítězného domácího týmu Adéla Šimůnková. Její tříbodový odpal, který pak ještě sama podpořila doběhem pro čtvrtý bod, znamenal ve druhé směně rozhodující obrat skóre ve třetím duelu ze stavu 0:2. "Byla to moc důležitá situace, protože jsme v ten moment prohrávaly. Věděla jsem, že jsou plné mety, a povedlo se to. Na dva striky přiletěl dobrý nadhoz a mně se ho podařilo dostat k plotu,“ líčila Šimůnková.

Je nám líto, video expirovalo.
Joudrs Praha poosmé ovládly softbalovou extraligu

Tým Arrows získal stříbro hned v první sezoně po návratu do nejvyšší soutěže po devíti letech. "Chtěli jsme, aby finálová série byla delší, ale to se nepovedlo. Joudrs nás přehrály v útoku. Naším cílem bylo se udržet ve středu tabulky, za finále jsme moc rádi. Doufám, že výsledek bude mít na hráčky pozitivní vliv a podaří se nám obhájit druhé místo," řekl trenér Pavel Burkovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články