Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Houston doma uzavřel Světovou sérii, Baker je nejstarší vítězný kouč historie

V domácím prostředí už si jedinečnou příležitost nenechali utéct. Baseballisté Houstonu v šestém utkání porazili 4:1 Philadelphii a podruhé během šesti let vyhráli Světovou sérii. Astros finále MLB ovládli 4:2 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Dusty Baker se dočkal triumfu na Světové sérii

Na lavičce Houstonu se na třetí pokus dočkal prvního titulu v kariéře třiasedmdesátiletý Dusty Baker. Ve Světové sérii navíc triumfoval jako nejstarší trenér v historii soutěže.

Baker, který titul oslavil jako třetí kouč tmavé pleti, se Astros ujal v lednu 2020, aby pomohl týmu získat zpět ztracený kredit po aféře s podváděním během mistrovské sezony v roce 2017.

Zakázané natáčení signálů pro soupeřovy nadhazovače tehdy stálo místo trenéra A. J. Hinche i generálního manažera Jeffa Luhnowa. Oba navíc od vedení MLB dostali roční zákaz činnosti.

"Co se stalo, nejde nikdy úplně vymazat. Ale otočili jsme list a snad budeme takto pokračovat," řekl Baker. "A co budu dělat dál? Už dřív jsem řekl, že když získám jeden titul, budu chtít druhý," dodal.

"Skandál nás už asi bude provázet navždy, ale dnes jsme dokázali, že máme dobrý tým. A že je dobrý už několik let," přidal majitel klubu Jim Crane. Astros se totiž po aféře představili také ve Světové sérii v letech 2019 a 2021.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články