Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Historický milník v MLB. Hned o dvou vítězích divizí rozhodne až dodatečný zápas

Ani 162 zápasů základní části MLB nestačilo, aby dvě ze tří divizí Národní ligy poznaly svého vítěze. O přímém postupu do play-off proto musí v Centrální i Západní divizi rozhodovat dodatečné zápasy mezi Chicagem Cubs a Milwaukee, respektive Los Angeles Dodgers a Coloradem.

Utkání LA Dodgers - Colorado
zdroj: USA Today Sports autor: Richard Mackson-

Cubs i Brewers měli před závěrečnými zápasy základní části shodnou bilanci 94-67, stejně tak na Západě Dodgers i Rockies (90-71). A ani jeden z týmů poslední den neklopýtl.

Milwaukee přehrálo Detroit jasně 11:0 a o první titul v NL Central od roku 2011 bude usilovat na Wrigley Field, kde domácí Cubs v tradičním derby porazili St. Louis 10:5. "Medvíďata" mohou divizi ovládnout potřetí za sebou, což se jim ještě nikdy předtím nepodařilo.

"Je zajímavé, jak je baseball v mnoha směrech perfektní hrou, v které ani 162 zápasů nerozhodne," prohlásil hlavní trenér Cubs Joe Maddon.

Je nám líto, video expirovalo.
V MLB se poprvé v historii budou hrát dva tie-breakery

Dodger Stadium uvidí souboj mezi domácím celkem, který na závěr vypráskal velké rivaly ze San Francisca 15:0 a jedním z překvapení sezony, Coloradem. Rockies postoupili do vyřazovací části podruhé za sebou a teprve popáté v historii, v posledním utkání nedali šanci Washingtonu a zvítězili 12:0.

"Je nadmíru důležité tie-break vyhrát," upozornil kouč Dodgers Dave Roberts, že výhra zajistí celkům volno do čtvrtka, kdy startuje play-off.

Poražené celky z obou utkání však budou mít ještě jednu šanci na reparát, když se hned v úterý v noci utkají spolu o postup do divizního kola. Zápas bude hostit stadion poraženého týmu z tie-breakeru Centrální divize.

Teoreticky se může záhy opakovat i souboj mezi Cubs a Brewers, neboť lepší z této dvojice bude nejvýše nasazeným v Národní lize a za soupeře bude mít právě vítěze úterního wild card zápasu. Úspěšnější z utkání mezi Dodgers a Rockies začne play-off na stadionu Atlanty.

V Americké lize je složení pavouka známé už delší dobu, ve duelu o divokou kartu hostí New York Yankees Oakland, vítěz narazí na nejlepší tým základní části Boston. Druhou dvojici tvoří Cleveland a úřadující vítězové Světové série z Houstonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články