Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Finále WBC nabídne bitvu gigantů. Japonsko postoupilo po velkém dramatu

Finále World Baseball Classic nabídne bitvu gigantů. Američany v duelu o titul doplnilo Japonsko, které se ale na postup přes semifinále pořádně nadřelo a houževnaté Mexičany udolalo až díky skvělému závěru 6:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Japonsko otočilo semifinále s Mexikem a zahraje si o titul na WBC

Byla to fantastická podívaná, která se jasně zařadila mezi nejkrásnější zápasy letošního World Baseball Classic. Skvělé odpaly včetně homerunů, učebnicové zachycení a obrovské drama, které vyvrcholilo až v závěrečném inningu. Na semifinále mezi Japonskem a Mexikem se bude vzpomínat ještě dlouho.

V utkání se přitom čekalo na první body až do čtvrté směny, kdy se do vedení dostalo Mexiko. Luis Urías trefil svůj první homerun na turnaji a jeho tým zapsal v danou chvíli hned tři doběhy.

Favorizovaný asijský celek se dlouho nemohl prosadit kvůli skvělé obranné hře soupeře, ale nakonec se dočkal v sedmé směně, kdy Japonci rovněž třikrát bodovali a skóre se srovnalo na 3:3.

Drama tím však teprve gradovalo. V osmé směně Mexičané, kteří prožívali nejlepší World Baseball Classic v historii, opět odskočili, jelikož zatímco Japonci zapsali jeden bod, oni dva a do závěrečných inningů šli s drobným náskokem.

Mexiko ve své poslední hře už další doběh nezapsalo a muselo čekat, co ukážou Japonci. Nebodují, končí a postupuje překvapení turnaje. Vyrovnají, hraje se dál, dva body a slaví favorit.

Karty byly rozdány jasně. A pak přišel na pálku Munetaka Murakami v momentě, kdy Japonsko mělo už dva hráče na metách. Muž, který do té chvíle v zápase ani jednou neodpálil, se tentokrát do míče opřel skvěle. Ten se dotkl až zadního hrazení, což stačilo jeho dvěma spoluhráčům k doběhu.

Japonsko tak v závěrečném inningu otočilo střetnutí a slavilo jak výhru 6:5, tak i postup do finále, v němž vyzve obhájce titulu z USA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články