Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Druhý zápas, druhá výhra. Baseballisté do 23 let si poradili i s Ukrajinou a slaví postup

Mladí čeští baseballisté pokračují v úspěšném vstupu do domácího evropského šampionátu. Po triumfu nad Chorvatskem si připsali další vítězství, tentokrát nad Ukrajinou 8:1. Mohou se tak těšit na boje v play-off. V dalším utkání nastoupí proti Belgii v pátek od 18:55, přímý přenos sledujte na webu ctsport.cz.

Radost českých baseballistů
zdroj: baseball.cz autor: Jan Beneš

Češi si hned od začátku vypracovali slibný náskok a rychle se ujali vedení 2:0. Ukrajinci marně bojovali s českou pálkou i v dalším průběhu a jejich ztráta narostla až na šestibodové manko. 

Homerun odpálili Jakub Kubica, Martin Zelenka a Marek Chlup a v ofenzivě se dařilo i ostatním. Martin Mužík zaznamenal tři odpaly ze čtyř startů, Filip Smola měl dokonce bilanci 3/3. Až v závěru se dostali Východoevropané na výsledkovou tabuli.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté porazili Ukrajinu a na ME mají jisté semifinále

"Ukazuje se, že v útoku patříme mezi nejlepší týmy na turnaji," řekl trenér Chlup. "Až na pátou směnu, kdy se náš nadhazovač (Šimon Blažek) dostal do malých problémů, jsme v obraně hráli zodpovědně," doplnil Kubica.

S předstihem je jasné, že titul nezopakují Nizozemci, kteří v druhé skupině prohráli i druhý zápas a už jsou ze hry o postup do semifinále. Bez porážky jsou Němci, zbylý účastník play-off vzejde z pátečního utkání Francie - Británie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články