Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Drakům výlet na Hlubokou zhořkl, v čele extraligy se osamostatnili Hroši

Baseballisté brněnských Hrochů se osamostatnili na čele extraligy. Finalista loňského ročníku nejvyšší soutěže na domácí půdě dvakrát jasně přehrál Ostravu, zatímco konkurenční Draci ani jednou neuspěli na hřišti Hluboké a nezvládli ani třetí zápas doma. Na druhou příčku se posunuli Eagles díky stoprocentní bilanci z trojzápasu s poslední Technikou. Pražané tak mají na kontě už sedm vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn 3. kola baseballové extraligy

Arrows v prvním utkání vedli už 6:0, přesto jim to na výhru nestačilo. Hroši v dohrávce třetí směny okamžitě odpověděli a devíti body skóre překlopili na svoji stranu.

Domácí pak už Ostravu do většího tlaku nepustili, a naopak dalšími sedmi body si zajistili vítězství 16:6. Každý z hroších pálkařů si připsal v zápase minimálně jeden odpal.

Ve druhém utkání se na body čekalo až do šesté směny. Po třech stažených bodech Hroši přidali dalších pět doběhů v další směně a Arrows se prosadili až za rozhodnutého stavu 0:8.

Eagles v sobotu s obtížemi zvládli připravit hřiště, ale do prvního zápasu s Technikou vlétli šesti body hned v úvodní směně. Brňané ale v druhém inningu rovněž šesti doběhy.

Utkání pak bylo dlouho vyrovnané, až v páté směně se domácí znovu výrazněji prosadili a i díky pěti RBI Jana Výbory zvítězili 16:9.

Večerní souboj nadhazovačských importů patřil Venezuelanovi Jose Balaguerovi. Ten během utkání umožnil jediný doběh a Eagles vyhráli rozdílem 15:1 už po sedmé směně.

Ceněný sweep dokonal celek z Krče v neděli. V nejvyrovnanějším zápase se vedení dlouho přelévalo, až v osmé směně Šimon Blažek trojmetovým odpalem zajistil domácím dvoubodový náskok. Následně se postavil na nadhazovačský kopec a utkání doházel.

Draci se sice v prvním utkání proti Hluboké dostali do brzkého vedení 2:0, víc už jim ale Takamune Ichige nedovolil. Japonský nadhazovač si připsal celkem sedm strikeoutů a z kopce odcházel za stavu 6:2 pro domácí.

Martin Mužík nejdříve svým odpalem stáhl dva body, aby pak po dvojité krádeži doběhl pro třetí. Další tři body přidala Hluboká v polovině utkání. Naděje Draků na závěrečný tlak otupil Alec Lemmon. Closer Hluboké pustil na metu jediného hráče a z šesti outů zařídil pět strikeoutem.

Odveta začala pro obhájce titulu hrůzostrašně, i dvě chyby v dračí obraně vedly k vedení domácích 8:0 už v první směně. Sokol pokračoval v talku na hostující nadhazovače a zápas skončil za stavu 17:6 už po sedmi směnách.

Draci prohráli o více než deset bodů poprvé po téměř třech letech, domácí nadhazovač Viktor Sedláček si v osmnácti letech připsal premiérové vítězství v extralize.

Třetí zápas se hrál až v úterý v Brně. Hosty dostal do vedení v páté směně Mužík a Hluboká už náskok nepustila, byť se Draci dvakrát dostali na rozdíl jediného bodu. Výhru Sokola 6:4 pohlídal v závěru znovu Američan Lemmon.

Tempo sice v prvním utkání série s Třebíčí mělo na kontě víc úspěšných odpalů, z výhry 6:2 proti bývalému týmu se ale radoval nadhazovač Nuclears Jake Rabinowitz. Večerní odvetu rozhodl v sedmé směně Keibert Petit a celek z Libuše vyhrál těsně 5:4.

Pondělní dohrávku v Třebíči rozsekla až předposlední směna. Za stavu 6:6 trefil proti střídajícímu nadhazovačovi Jhonnymu Duranovi dvoubodový odpal Jan Bilíček a Nuclears zvítězili 9:6.

Výsledky baseballové extraligy:

15. dubna: Eagles Praha – Technika Brno 16:9 a 15:1, Hroši Brno – Arrows Ostrava 16:6.

16. dubna: Sokol Hluboká – Draci Brno 6:2 a 17:6, Hroši Brno – Arrows Ostrava 8:1, Tempo Praha – Třebíč Nuclears 2:6 a 5:4, Eagles Praha – Technika Brno 9:7.

17. dubna: Třebíč Nuclears – Tempo Praha 9:6.

18: dubna: Draci Brno – Sokol Hluboká 4:6.

Průběžné pořadí: 1. Hroši Brno (5-1), 2. Eagles Praha (7-2), 3. Třebíč Nuclears (5-4), 4. Sokol Hluboká (4-3), 5. Draci Brno (3-4), 6. Tempo Praha (3-5), 7. Arrows Ostrava (2-5), 8. Technika Brno (1-6).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články