Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Draci vlétli do sezony v mistrovském stylu, odvetu v Praze ale zvládlo lépe Tempo. Tabulku vedou Eagles

Baseballová extraliga začala. Obhájci titulu Draci Brno sice do nového ročníku vkročili pátečním vítězstvím 16:6 nad Tempem Praha, ale nedělní odvetu si podmanil soupeř 10:4. Na prvním místě je i proto další celek z české metropole Eagles, který dvakrát zdolal Třebíč.

Eagles vedou tabulku po dvou domácích vítězstvích (12:2 a 8:5) a neuškodilo jim ani to, že ve třetím duelu hraném už v aréně Nuclears padli 0:10.

V dalších zápasech Arrows Ostrava nejprve prohráli se Sokolem Hluboká nad Vltavou 2:7, odvetu nicméně suverénně opanovali 8:0. V brněnských derby se jednou radovala Technika i Hroši.

Mendoza byl k nezastavení

Tempu k pátečnímu úspěchu v Brně nepomohla ani zvučná posila Martin Červenka, který při svém prvním startu na pálce stáhl úvodní doběh. Favorizovaní Draci totiž kontrovali sérií vynikajících odpalů a vzhledem k desetibodovému rozdílu ukončili zápas už po sedmé směně. Hned sedm bodů stáhla venezuelská akvizice Gabriel Mendoza.      

Červenka, který v loňské sezoně oblékal dres Eagles, byl navzdory porážce po utkání pozitivní. "Jsem rád, že můžu hrát baseball. Je jedno, jestli jde o World Baseball Classic, nebo o extraligu. Baví mě to," řekl dlouhodobě nejlepší český hráč, jenž připomněl účast národního týmu na WBC v Japonsku.

"Bylo těžké přepnout z padesátitisícového stadionu do tuzemských poměrů, ale myslím si, že jsme to perfektně zvládli. Jsme spokojení," hodnotil domácí Milan Prokop, který byl také členem reprezentačního mužstva na neoficiálním světovém šampionátu.

Nedělní odveta v české metropoli se ovšem v chladném počasí nesla ve zcela rozdílném duchu. Nadhazovači Draků rozdali domácím 11 met zdarma a vzhledem k faktu, že hosté několikrát chybovali i v obraně, se z vítězství 10:4 radovalo Tempo. Červenka se mimo jiné blýskl homerunem ve druhé směně, během které Pražané stáhli pět doběhů.

Hrající manažer Barto vynuloval rozjeté Eagles

Jak už bylo zmíněno, extraligu vedou po prvním víkendu Eagles. V sobotních duelech na domácí půdě pokaždé rychle smazali ztrátu z úvodní směny a soupeře zdolali 12:2 (po sedmé směně, pozn. red.) a 8:5. Rozhodující náskok si v obou případech vypracovali v rozmezí třetího a pátého inningu.

V neděli se však proti nim postavil hrající manažer Nuclears Jeffrey Barto a famózním výkonem je vynuloval. Třiatřicetiletý americký nadhazovač povolil hostujícím pálkařům během pěti směn jen dva hity a rozdal sedm strikeoutů. Kanaďan Ryan Johnson následně jeho práci "na kopci" dokončil a dovedl Třebíč k suverénní výhře 10:0. 

Výsledky baseballové extraligy:

Sobota 1. 4.
Draci Brno – Tempo Praha 16:6
Eagles Praha – Nuclears Třebíč 12:2 a 8:5
Arrows Ostrava – Sokol Hluboká nad Vltavou 8:0

Neděle 2. 4.
Hroši Brno – Technika Brno 2:6
Tempo Praha – Draci Brno 10:4
Nuclears Třebíč – Eagles Praha 10:0
Technika Brno – Hroši Brno 0:12

Zdroj
ČT sport, extraliga.baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články