Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draci vkročili do Poháru mistrů vítězstvím nad silným Řeznem

Dva české baseballové kluby rozdílně vykročily do kontinentálního Poháru mistrů. Zatímco Eagles Praha prohráli vysoko 0:13 na hřišti Heidenheimu, brněnští Draci si s dalším německým týmem Řezno poradili a zvítězili 2:0.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Draci Brno – Řezno

Nejprestižnější evropská klubová soutěž se od aktuální sezony hraje v novém formátu. Místo jednorázového turnaje se týmy utkávají podobně jako třeba ve fotbalové Lize mistrů systémem doma a venku.

Draci se ve svém úvodním zápase opřeli o vynikající výkon všech nadhazovačů. Startér José Medina a po něm střídající Filip Čapka s Jhendersonem Hurtadem nepovolili Řeznu ani bod. "Jsou to nejlepší pálkaři německé ligy. My jsme je udrželi na nule, což je krásný pocit. Nadhazovači zaházeli výborně," hodnotil manažer Draků Hynek Čapka.

Bezbodový stav prolomila ve čtvrté směně solo homerunem venezuelská posila brněnského týmu Alex Monsalve. "Byl jsem opravdu připravený pomoci svému týmu. Čekal jsem na ten správný nadhoz, který budu moct odpálit daleko. Tuhle šanci mi soupeř dal a já jsem to dobře trefil," řekl. 

Pojistku v podobě druhého doběhu přidal v sedmé směně po divokém nadhozu Martin Kalábek. Draci zvítězili 2:0 a do tabulky zapsali první výhru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články