Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Draci v derby třikrát vyzráli na Hrochy, do čela extraligy se dostali Eagles

Tři brněnská derby stihli během prodlouženého víkendu dva rivalové z moravské metropole v baseballové extralize. Hroši v repríze loňského finále proti Drakům neuspěli ani jednou a vedení v tabulce přenechali pražským Eagles. Ve vyrovnané tabulce ale šanci na postup do nadstavby stále živí všech osm celků.

Je nám líto, video expirovalo.
Draci po dvou jasných výhrách přehráli Hrochy i potřetí

Brněnští Draci prožívají nejhorší vstup do sezony v historii klubu. V repríze loňského finále si ale obhájci titulu vyšlápli na své městské rivaly Hrochy, kteří naopak doposud tabulce vládli.

Hned v pátečním utkání si nová posila Draků Andres Angulo připsala po homerunu a doublu pět stažených doběhů. Kolumbijský cacher dotáhl domácí k jasnému vítězství 14:0.

Ve druhém zápase začala hroší obrana podstatně lépe, po třech směnách bylo vyrovnáno 0:0, než zápas přerušil déšť.

Průtrž jako by pořádně probudila ospalý útok Draků. V dohrávce 4. směny přišla desetibodová smršť, kterou třiadvacetinásobní mistři rozhodli o vítězství v sérii.

Velké manko už totiž Hroši nedokázali smazat, homerun Jana Pospíšila jen upravil skóre na konečných 10:4.

Po dvou jasných vítězstvích otáčeli Draci třetí utkání až při dvou autech v deváté směně. O obrat se postarala dvojice reprezentantů Hajtmar, Dubový a třetí výhrou v sérii přiblížili mistry k postupu do nadstavbové části.

"S Hrochy nikdy nechceme prohrát. Teď jsme se trochu zvedli, přijeli noví cizinci. Všechno si sedlo a teď vítězství za vítězstvím a doufejme, že si to přeneseme do top šestky," uvedl vnější polař Draků Arnošt Dubový.

S útočným apetitem vlétlo do série proti Hluboké pražské Tempo. Po minulém víkendu až 7. tým tabulky potřeboval nutně sbírat výhry, což v pátečním duelu na jihu Čech razantně ukázal.

V prvních čtyřech směnách skórovali Pražané desetkrát. Na pálce opět zářil Martin Červenka, který si připsal 4 RBI a letos už osmý homerun. V prvním utkání Tempo porazilo Hlubokou 13:1.

Výrazně lépe vstoupil útok Sokolu do sobotního duelu českých nadhazovačů. Matěj Dvořák otevřel utkání tříbodovým homerunem. O směnu později jej také tříbodovou ranou napodobil Martin Mužík.

Ve zbytku zápasu už ale pražská obrana povolila jen tři body, naopak útok trpělivě snižoval manko a po čtyřech směnách se Tempo dostalo do vedení. Těsný náskok si navíc Pražané pojistili pětibodovou dohrávkou 8. směny a rozhodli o vítězství 15:9.

Jak je dobré míti Červenku, ukázal opět třetí zápas, když catcher Tempa v první směně dvoumetovým odpalem a doběhem zařídil vedení 3:0.

Od té doby ale Takamune Ichige držel domácí útok bez bodu a v 6. směně svým druhým homerunem v sérii srovnal Matěj Dvořák na 3:3.

I v tomto případě nakonec slavili Pražané. Hrdinou 9. směny se stal Marek Minařík, který walkoff homerunem zařídil výhru 5:3.

Do nejvyrovnanější série 6. kola mezi Arrows a Eagles vstoupila lépe Ostrava. Do vedení ji ve 4. směně dostal dvoumetový hit Daniela Černého.

V obraně naopak úřadoval vynikající Ondřej Satoria, který za 8 směn povolil jeden doběh a rozdal 5 strikeoutů.

Až po jeho vystřídání se Eagles v dohrávce zápasu nadechli třemi body k obratu. To ale nakonec stačilo jen ke snížení na 4:7.

Hosté vstoupili lépe i do druhého utkání a ve čtvrté směně vedli 3:1. Pak ale k obratu zavelel Jan Výbora. Homerunem nejprve snížil a o směnu později už dal RBI doublem Pražanům vedení. Vítězství 10:4 stvrdili Eagles třemi body v dohrávce 8. směny.

V zápase tři poslali Pražané na kopec svoji novou akvizici, Samuel Steigert od Arrows dostal slušné uvítání. Hned v úvodní směně inkasoval čtyři hity a tři doběhy. Další dva body navíc zařídil v páté směně Jakub Malík.

To ale od Arrows bylo vše, a naopak útok Eagles se probral. Po hitech Slabého, Antoně a Blažka otočili hosté na 8-5. Steigert na 119 nadhozů zvládl při svém debutu kompletní utkání a dotáhl Pražany k vítězství.

Brněnská Technika si do Třebíče vezla čtyři výhry v posledních pěti zápasech. Středeční předehrávka jí však nevyšla podle představ.

V dohrávce třetí směny vyčistil Miroslav Křivánek mety a Nuclears vedli už 5:0. Na nadhazovacím kopci navíc úřadoval Jake Rabinowitz, který za celých 9 směn rozdal 9 strikeoutů.

I za rozhodnutého stavu vyvolala koncovka zápasu pozdvižení, když se v 9. směně na domácí metě srazil Mráz s catcherem Nuclears a strhla se mela, ze které si trojice hráčů Techniky odnesla stopku na další utkání.

Bez Mráze, Sázavského a Buriana vstoupila Technika do druhého duelu a v útoku to bylo znát. Starter Nuclears Lukáš Hlouch si za sedm směn připsal 8 strikeotů a Technice povolil jen dva body.

Naopak v útoku Třebíčští skórovali na 12 úspěšných odpalů jedenáctkrát a vyhráli v letošní sezoně už čtvrtou sérii.

Klíčovou postavou třetího zápasu byl navrátilec do sestavy Daniel Mráz. Ve třetí směně nejprve stáhl druhý bod Techniky a pro třetí následně doběhl.

Nuclears prolomili kouzlo nadhazovače Thoda až v osmém inningu i díky chybám obrany. Sami však v defensivě vyrobili celkem pět errorů, což je nakonec v dohrávce zápasu stálo vedení. Vítězný doběh Techniky stáhl walkoffem Peter Saldaňa.

Výsledky baseballové extraligy:

5. května: Draci Brno – Hroši Brno 14:0, Eagles Praha – Arrows Ostrava 4:7, Sokol Hluboká – Tempo Praha 1:12, Třebíč Nuclears – Technika Brno 11:3.

6. května: Draci Brno – Hroši Brno 10:4, Eagles Praha – Arrows Ostrava 10:4, Tempo Praha – Sokol Hluboká 15:9, Technika Brno – Třebíč Nuclears 5:4.

7. května: Arrows Ostrava – Eagles Praha 5:8, Hroši Brno – Draci Brno 5:6, Tempo Praha – Sokol Hluboká 5:3.

Tabulka: 1. Eagles Praha (11-7), 2. Hroši Brno (9-6), 3. Třebíč Nuclears (10-8), 4. Draci Brno (9-8), 5. Tempo Praha (8-9), 6. Sokol Hluboká a Arrows Ostrava (7-9), 8. Technika Brno (6-11). 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články