Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draci udolali v prvním extraligovém finále Tempo a nakročili k obhajobě titulu

Finálová série baseballové extraligy odstartovala v Brně. Domácí Draci, obhájci titulu, vyhráli první zápas nad Tempem Praha 3:2. Druhé utkání je na programu v sobotu v Praze.

Baseballisté Draků Brno
zdroj: facebook.com/dracibrno

Favorizovaný klub z moravské metropole, který opanoval základní část i nadstavbu, začal finálovou sérii lépe. V první směně ho poslal do vedení odpalem Arnošt Dubový a druhý bod stáhl Milan Prokop ve třetí směně.

Ve čtvrté směně poprvé zabodovali Pražané, když Filip Smola stáhl pro bod Keiberta Petita, ale rázným sólo homerunem odpověděl Martin Kalábek. To nicméně bylo vše, co Drakům hostující nadhazovač Marek Minařík povolil. Na kopci vydržel celý duel a zapsal 117 nadhozů.

Šestou směnu navíc začalo Tempo velmi dobře, když se na metu dostali jeho první tři pálkaři a Filip Smola odpalem snížil na rozdíl jednoho bodu. Pak si ale hvězdný domácí nadhazovač Jhenderson Hurtado pomohl dvěma strikeouty a další doběh nepovolil.

Hurtado, jehož v úvodu limitovaly zdravotní potíže, nakonec vydržel na kopci osm směn a hostujícím pálkařům v nich rozdal 14 strikeoutů. Na poslední směnu Draci nečekaně poslali Jauna Jaimeho, který však drama nedopustil a třemi strikeouty první finále ukončil.

Finále baseballové extraligy – 1. zápas:

Draci Brno – Tempo Praha 3:2.

Zdroj
ČT sport, milujeme-baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články