Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Draci třemi výhrami sestřelili Eagles na šesté místo, zklamání ze základní části vstřebávají Arrows

Předposlední týden základní části odhalil tajenku ohledně postupujících týmů do nadstavby. Na TOP 6 nedosáhli baseballisté Techniky Brno a Arrows Ostrava. Ve vyrovnané tabulce jsou před dohrávkami v čele Draci Brno, kteří "sweepem" v trojzápase s Eagles poslali v té době vedoucí Pražany až na šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn 7. kola baseballové extraligy

Draci se v závěru základní části dostali do dobré formy, což měli pocítit i mladíci v týmu z pražské Krče.

Za třemi výhrami tahal Draky na pálce zejména Filip Moštěk, který byl s devíti hity nejlepším pálkařem uplynulého týdne.

Důležitou výhru v prvním utkání navíc zaknihoval Jhenderson Hurtado, který v šesti směnách hodil třináct strikeoutů. Draci nakonec po výhrách 8:2, 7:3 a 9:3 poskočili až na první místo.

"Konečně jsme se dostali z té krize, v které jsme byli na začátku. Teď jsme porazili první dva týmy – Hrochy i Eagles 3:0. Za mě úspěch a pojďme dát TOP 6," burcuje po sérii nadhazovač Draků Jan Nebenführ.

Série mezi pražským Tempem a Arrows Ostrava byla přímým soubojem o první šestku. V ní již první zápas napověděl, jakým směrem by se mohla celá ubírat.

Arrows totiž v pátek šli do vedení 2:0 hned v první směně, ale pak se již nedokázali prosadit a Tempo postupně otočilo skóre na konečných 6:2.

Stejným výsledkem skončilo také druhé utkání, v něm ale Pražané stáhli tři body hned v úvodu a Marek Minařík na kopci pak v celých devíti směnách dotáhl duel do vítězného konce.

Ve třetím zápase tak měli Arrows nůž na krku, protože prohra by je definitivně zbavila šance bojovat letos o titul. Dle toho také vypadal úvod utkání, když Ostrava vedla nejdříve 3:0 a pak 4:3.

Jenže Tempo již mohlo počítat s Martinem Zelenkou, jenž se vrátil po skončení sezony na univerzitě v USA. A ze zámoří přiletěl v dobré formě, když nejdříve prvním homerunem vyrovnal na 4:4 a dalším poslal Tempo do vedení 6:4.

Na to již Arrows nedokázali adekvátně odpovědět a poprvé od roku 2010 neskončí v extralize mezi nejlepší šestkou. "Jsme spokojení. Soustředili jsme se zejména na první dva zápasy," řekl po sérii manažer Tempa Lubomír Čuhel.

"Musíme se ještě více koncentrovat na pálce v prostřední části zápasů. Zejména když se podíváme na ten velmi důležitý sobotní souboj, tak my jsme dali šest bodů, ale tři z toho byly na homerun, který jen za pomoci větru skončil těsně za plotem. Ty zápasy bychom si měli ofenzivně brát mnohem více," naznačil, v čem by se mělo Tempo zlepšit v dalším průběhu sezony.

Technika měla k dispozici tři zápasy proti Sokolu Hluboká. Před nimi bylo jasné, že vítěz této série se výrazně přiblíží bojům o titul.

Nakonec z toho byla vcelku jednoznačná záležitost Jihočechů, kteří vyhráli ve všech třech případech s celkovým skóre 29:11. Výrazně jim k nim pomohl Martin Mužík, jenž zaznamenal sedm hitů.

"Všichni hráči zrychlili svou hru. Martin Mužík se ujal vůdčí role na lavičce i s maximálním nasazením na hřišti. Matěj Vlach měl velký víkend v ofenzivě se skvělými zásahy a odvedl dobrou práci v obraně. Produktivní víkend prožil Martin Jiránek," chválil své hráče trenér Sokola Timothy Crow.

Hluboká si tak zajistila postup do TOP 6 bez ohledu na to, jak dopadnou dohrávané duely. Naopak Technika druhý rok v řadě skončí na posledním místě po základní části.

Poslední sérii obstarali baseballisté brněnských Hrochů a Třebíč Nuclears. Ta jako jediná neskončila jasným vítězstvím některého z týmů, i když k tomu nebylo moc daleko.

Zejména první duel byl extrémně vyrovnaný a o vítězi musela rozhodnout až druhá nastavená směna. V ní dokázali Hroši stáhnout čtyři body a Nuclears pouze jeden, což přineslo výhru 13:10 brněnskému celku.

Pro další dva zápasy se oba celky přesunuly do jihomoravské metropole a tam se již z výher radovali pouze hráči Nuclears.

Ti se mohli spolehnout zejména na kvalitní nadhoz, který v obou duelech povolil pouze tři doběhy. Nedělní zápas však musel být kvůli dešti předčasně ukončen již v šesté směně za stavu 6:0 pro Třebíč.

Baseballisté z Vysočiny poskočili na druhé místo tabulky a budou bedlivě sledovat dohrávané duely. Ty by je mohly za určitých okolností posunout na první místo.

"Vydařené ukončení základní části, postup do play-off nejhůř z třetího místa a ukončení smolné série s Hrochy, kterou jsme měli loňskou sezónu," pochvaloval si závěr základní části manažer Nuclears Jeffrey Barto.

"V základní části zapojili mladé hráče a nyní se již můžeme soustředit na play-off, kde nás čeká dalších dvacet zápasů," dodal před TOP 6 hrající manažer Třebíče.

Výsledky baseballové extraligy:

12. května: Arrows Ostrava – Tempo Praha 2:6, Draci Brno – Eagles Praha 8:2, Sokol Hluboká – Technika Brno 10:1, Třebíč Nuclears – Hroši Brno 10:13.

13. května: Draci Brno – Eagles Praha 7:3, Hroši Brno – Třebíč Nuclears 3:5, Technika Brno – Sokol Hluboká 5:11 a 5:8, Tempo Praha – Arrows Ostrava 6:2.

14. května: Eagles Praha – Draci Brno 3:9, Hroši Brno – Třebíč Nuclears 0:6, Tempo Praha – Arrows Ostrava 10:5.

Tabulka: 1. Draci Brno (12-8), 2. Třebíč (12-9), 3. Hroši Brno (10-8), 4. Tempo Praha (11-9), 5. Sokol Hluboká (10-9), 6. Eagles Praha (11-10), 7. Ostrava (7-12), 8. Technika Brno

Hlavní zprávy

Nejčtenější články