Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draci i Hroši Brno vstoupili do semifinále extraligy úspěšně, Šindelka se blýskl grand slamem

Roli favoritů brněnská mužstva ustála a v semifinálové sérii baseballové extraligy se ujala vedení. Jako první oslavovali Hroši po jednoznačném vítězství 9:2 nad Eagles Praha, krátce nato potěšili své příznivce také Draci. Šampioni základní části nejvyšší soutěže zdolali i díky grand slamu Michala Šindelky ambiciózní Arrows Ostrava 5:1.

Baseballisté Draků Brno
zdroj: baseball.cz autor: Mona Buryová

Po opatrném úvodu se Draci ujali vedení ve druhé směně. Odpal Jakuba Winklera "na spojku" zužitkoval k úspěšnému doběhu Šindelka a dostal příznivce na Městském stadionu v brněnském Komárově do varu.

Ještě lépe bylo domácím a jejich fanouškům po třetí směně, ve které odskočili soupeřům z Ostravy, s nimiž předchozí dva extraligové zápasy prohráli, do suverénního vedení 5:0. Stačil jim k tomu famózní Šindelkův homerun při plném počtu obsazených met – tedy v baseballové terminologii extrémně cenný grand slam.

Arrows už stačili jen zkorigovat v sedmé směně po odpalu Brandona Smithe a doběhu Matyáše Kozla. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Šindelkův grand slam v utkání Draci Brno – Arrows Ostrava

Ve druhém pátečním duelu se na stadionu Hrochů ujali vedení Eagles, když Koya Uemura odpálil v první směně dvoubodový homerun, ale poté už jim domácí nadhazovač Toru Murata nepovolil ani bod. Ještě v téže směně navíc zabrali i brněnští pálkaři a na světelné tabuli svítilo skóre 5:2, které v dalším průběhu vzrostlo až na konečných 9:2. 

Druhá semifinálová utkání jsou na programu v sobotu na stadionech v české a slezské metropoli.

Semifinále baseballové extraligy – 1. utkání:

Hroši Brno – Eagles Praha 9:2
Draci Brno – Arrows Ostrava 5:1

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články