Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Draci dvakrát přehráli Techniku a o vedení v extralize se dělí s Hrochy

Velikonoční program baseballové extraligy byl ve znamení městských derby. Úřadující mistři Draci Brno si dvakrát poradili s Technikou a dostali se do čela tabulky. O vedení se dělí s konkurenčními Hrochy, třetí z brněnských klubů zvládl oba duely se Sokolem Hluboká. Oba týmy mají po dvou hracích víkendech bilanci 3:1. Čtyři výhry zatím nasbírali pouze Eagles, proti druhému pražskému klubu Tempu si připsali dvě vítězství ze tří zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn 2. kola baseballové extraligy

Technika se na Kraví hoře v pátém inningu po Menšíkově singlu dotáhla na 3:3, mladí nadhazovači Draků Urbánek s Ventrubou už ale další body domácím nepovolili.

V sedmé směně nastartoval úřadující mistry první extraligový odpal Jonáše Krejčího a Draci si poté vedení pohlídali.

I druhý duel na Městském stadionu patřil Drakům. Ve druhé směně vedli po Červinkově singlu 4:0 a i v dalším průběhu domácí pravidelně přidávali body.

Startující nadhazovač Gabriel Morao sice věnoval Technice hned sedm met zdarma, hosté ale dokázali stáhnout své běžce na domácí metu jen čtyřikrát a prohráli 4:11.

Pražskému derby vládli pálkaři

Sérii o krále Prahy provázely atraktivní bodové přestřelky. Nejdivočejší byl hned úvodní duel, po dvou směnách vedli Eagles nad Tempem 8:7.

V ofenzivě už ale pak pokračoval jen domácí útok a do úvodních čtyř innigů naskládal hned šestnáct doběhů. Nakonec Eagles zvítězili 18:10, přestože hosté měli o dva odpaly víc.

Tým z Krče si pohodu přinesl i do druhého zápasu a znovu skóroval osm bodů v prvních dvou směnách.

Nadhazovači Tempa se prali s nepřesností svých pokusů a vyrovnaná sestava pálkařů domácích je za to trestala.

Deštivý souboj zahraničních nadhazovačů v utkání číslo tři výrazně naklonil na stranu Tempa Martin Červenka.

Jeho grand slam přispěl k devítibodové půlsměně a další odpal za plot proti bývalým spoluhráčům předvedl po dešťové pauze. Tempo nakonec vyhrálo doma 12:5.

Arrows oplatili Třebíči porážku, pak ale schytali debakl

Kompletní třízápasový program zvládly sehrát i Ostrava s Třebíčí. V prvním zápase Arrows vedli až do šesté směny díky odpalu Mária Gottschalla 2:0.

Pak ale vyrovnal dvoubodovým homerunem nadhazovač Nuclears Ryan Johnson a hosté z Vysočiny následně odskočili do vedení 4:2. Závěrečné tři směny za Třebíč odházel Lukáš Pacal a dovedl svůj tým k vítězství 5:3.

Oba duely na Hvězdě měly jednoznačnější průběh. V pátek Arrows chytili začátek utkání a třemi doběhy položili základ k výhře 8:4.

V sobotu naopak dominovali nadhazovači Nuclears v čele s Jeffreym Bartem. Stoprocentní úspěšností na pálce a třemi staženými body se při výhře 10:0 blýskl Pavel Jozek.

Hroši proti Hluboké dominovali devátým směnám

Hrochům se v prvním utkání proti Hluboké povedl parádní obrat v deváté směně. Sokol vedl 5:2, ale pak vicemistři zvládli hned čtyři doběhy a v dohrávce už těsný náskok udrželi.

Série kvůli počasí pokračovala až v neděli v moravské metropoli. Kvalitní pálka zajistila domácím ve třetí směně vedení 6:0.

Hlubokou vrátil do hry tříbodovým homerunem Martin Mužík, jenže další body už hosté nepřidali. Hroši naopak zvládli sedm doběhů v poslední směně a zvítězili 14:3.

Následnou odvetu pak za stavu 2:2 v šesté směně přerušil déšť a utkání se bude dohrávat na konci května.

Výsledky baseballové extraligy:

6. dubna: Arrows Ostrava – Třebíč Nuclears 3:5, Technika Brno – Draci Brno 5:8.

7. dubna: Draci Brno – Technika Brno 11:4, Eagles Praha – Tempo Praha 18:10, Sokol Hluboká – Hroši Brno 5:6, Třebíč Nuclears – Arrows Ostrava 4:8.

8. dubna: Eagles Praha – Tempo Praha 12:7, Třebíč Nuclears – Arrows Ostrava 10:0.

9. dubna: Tempo Praha – Eagles Praha 12:5, Hroši Brno – Sokol Hluboká 14:3.

Průběžné pořadí: 1. Draci Brno, Hroši Brno (oba 3-1), 3. Eagles Praha (4-2), 4. Třebíč Nuclears (3-3), 5. Arrows Ostrava a Tempo Praha (2-3), 7. Sokol Hluboká a Technika Brno (oba 1-3).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články