Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Draci Brno půjdou do baseballového play-off z nejlepší pozice

Série tří vítězství nad pražskými Eagles zajistila baseballistům Draků Brno postup do semifinále extraligy, s předstihem totiž opanovali nadstavbovou část. O zbylých třech účastnících se teprve rozhodne.

Radim Chroust
zdroj: twitter.com/SK Draci Brno

Draci zdolali Eagles třikrát relativně jednoznačně poměrem 8:2, 15:2 a 11:1. V neděli přitom  prohrávali, ale výsledek otočili ziskem šesti bodů v dohrávce osmé směny.

"Pokračovali jsme v tom, co jsme nastavili v pátek a v sobotu. Dobrý nadhoz a kvalitní pálka. Tlačili jsme celou sérii a dosáhli jsme toho, co jsme chtěli - jít do play-off z prvního místa," pochvaloval si splněný cíl brněnský nadhazovač Filip Čapka.

Na druhém místě je zatím Kotlářka Praha, která v sérii s obhájci titulu Arrows vyhrála v pátek 7:5 v nastavení díky tříbodovému homerunu navrátilce z USA Martina Červenky. Další dvě střetnutí ale ovládli Ostravané a v tabulce jsou třetí.

"Prvnímu duelu kralovali nadhazovači, druhé utkání byla přetahovaná, ale cítili jsme, že to urveme. V neděli soupeři došli nadhazovači a trochu i energie, toho jsme využili a nakonec mohli slavit," zhodnotil sérii Jakub Malík, vnější polař Arrows.

Na čtvrtém místě zajišťujícím semifinále jsou zatím Hroši Brno - ti vyhráli sérii s Tempem Praha 2:1. Tempo je v tabulce páté a Eagles jsou šestí.

Nadstavbu zakončí série Tempa s Kotlářkou, brněnské derby mezi Draky a Hrochy a souboj Arrows s Eagles. Kotlářku pak ještě čeká jeden zápas s Draky.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:

Draci Brno - Eagles Praha 11:1
Kotlářka Praha - Arrows Ostrava 7:10
Tempo Praha - Hroši Brno 2:10

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články