Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Draci Brno i Eagles Praha slaví. Na Poháru CEB vyhráli své skupiny

Praha/Brno – Obě skupiny baseballového Poháru CEB mají české vítěze. Draci Brno zdolali v posledním zápase švýcarský Therwil Flyers vysoko 20:2 a zůstali jako jediný tým bez porážky. Eagles Praha zase porazili ukrajinskou Biothechkomandu KNTU až pěti body v poslední směně 7:2. 

Radost Draků Brno
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Dvacetinásobní čeští mistři Draci rozhodli o jednoznačném vítězství hned v úvodu. Duel skončil už po páté směně. "První dva body nabídl sice nadhazovač Vašourek soupeři, potom se ale jeho hra zlepšila a už švýcarský tým k ničemu nepustil," řekl manažer Draků Arnošt Nesňal.

Po čtyřech směnách už jeho tým vedl 15:2. "Cestu k úspěchu nám usnadnilo plnění taktických úkolů. Soupeř brzy odpadl. Naše síly lépe prověří až závěrečné dva zápasy," dodal Nesňal.

Eagles měli lepší vstup do zápasu a vedli 2:0, poté však jejich útočný tlak polevil. Ukrajinský celek vycítil šanci a srovnal v šestém dějství. Pražané pak zlomili odpor soupeře až v poslední směně. "Zápas se nevyvíjel podle našich představ. Byli jsme favoritem, což se nám možná vymstilo. Nehráli jsme podle našich očekávání. Naštěstí nás podržela obrana s výborně házejícím Rickem van Dijckem," řekl domácí Jan Homolka.

V sobotním semifinále v Brně narazí Draci na chorvatský Karlovac a v Praze se Eagles utkají s Minskem. Finále je na programu v neděli od 18:00 v Brně. Vítěz postoupí do Poháru mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články